CUPDRØMMEN KNUST: Olivier Giroud, Mesut Özil, Per Mertesacker og Mohamed Elneny fortviler etter å ha sluppet inn åpningsmålet mot Watford. Foto: Ian Kington , AFP

Arsenals cupdrøm knust: – Nesten utrolig hvordan de har rotet det til

Wenger: – Vi fortjente en seier

Watford-kapteinen slo ut sønnens favorittlag

(Arsenal – Watford 1-2) De hadde ikke tapt i FA-cupen på over to år. Men hjemme mot Watford gikk Arsenals drøm om FA-cup-hat trick i tusen knas.

Arsenal, som har vunnet de to siste utgavene av den tradisjonsrike cupen, hadde som mål å bli det første laget siden Blackburn i 1886 (!) til å vinne FA-cupen tre år på rad. Det kan de glemme for denne gang.

For til tross for å ha avansert fra 15 strake FA-cuprunder – forrige nederlag kom i februar 2013 – ble det full stopp da Watford kom på besøk til Emirates søndag ettermiddag. Watfords 2-1-seier betyr at Arsenal har tapt tre strake hjemmekamper (Swansea, Barcelona og Watford).

– Vår fantastiske rekke har kommet til veis ende på en dag hvor jeg føler at vi fortjente en seier. Kreditt til Watford, de skapte få sjanser, men tok alle. Det er trist, for vi ga alt, sier Arsenal-manager Arsène Wenger ifølge BBC.

VG LIVE: Slik var kampen minutt for minutt

Mener sesongen i praksis er over

Det har vært litt av en marerittvår for London-laget. Fire tap, to uavgjort og bare én seier er fasit på de siste syv kampene, og Arsène Wengers menn er i trøbbel på flere fronter: I Champions League ligger de under 2-0 mot Barcelona etter første kamp, og i Premier League er det åtte poeng opp til serieleder Leicester. Nå kan de glemme FA-cupen.

– Er sesongen i praksis over for Arsenal nå?

– Ja, det er nesten utrolig hvordan de har rotet det til for seg selv, svarer TV 2s Premier League-ekspert Simen Stamsø Møller.

– Man kan klage mye på Wenger, men når man slipper inn den type mål må spillerne ta støyten i dag, legger han til.

COSTA I TRØBBEL: Anklages for biting, spytting og ufin gest etter FA-cuptap

Etter en førsteomgang på Emirates uten stort å skrive hjem for, var det Watford som våknet etter pause. Den tidligere Lyn-spissen Odion Ighalo sendte gjestene i ledelsen fem minutter etter pause med en avslutning i hjørnet fra seks meter.

Så ble vondt til verre for de røde og hvite da algeriske Adlène Guédioura sendte av gårde en rakett av et skudd som fant plass helt oppe i krysset.

LEST DENNE? Wenger støtter van Gaal: – Respektløst

Wenger prøvde å svare gjennom et uvanlig trippelbytte i det 68. minutt, og det ga etter hvert uttelling: Danny Welbeck reduserte til 1-2 med to minutter igjen etter en vakker Mesut Özil-assist med hælen.

Slo ut sønnens favorittlag

Samme Welbeck så ut til å redde Arsenal sekunder før slutt, men den tidligere Manchester United-spissen brant en gigantisk sjanse foran åpent mål.

– Spillerne bommer ikke med vilje, sier Wenger etter kampen, og legger til at Welbeck ikke kunne spille fra start av medisinske årsaker.

Crystal Palace og Everton er allerede kvalifisert til semifinalene i FA-cupen. De får altså selskap av Watford – og vinneren av kampen mellom Manchester United og West Ham.

– Sønnen min er Arsenal-fan, så han må lage middagen hjemme i dag, spøker Watford-kaptein Troy Deeney etter det uventede avansementet.

Watford-manager Quique Sanchez Flores var storfornøyd med seieren.

– Jeg føler meg fantastisk. Jeg er veldig glad på vegne av spillerne og fansen. De følger oss, og dette er en utrolig premie til dem, sier spanjolen til BBC.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder