SPILLEKLAR: Lene Mykjåland, her fra en trening under fotball-VM i fjor sommer, er skadefri. Foto: Jostein Magnussen , VG

Mykjåland og Herlovsen rekker OL-kvalifiseringen

Kvinnelandslagssjef Roger Finjord (43) er tilfreds med spillernes form før OL-kvalifiseringen i Nederland. Også Lene Mykjåland (29) og Isabell Herlovsen (27) er klare til dyst.

 • NTB

Artikkelen er over fire år gammel

– Det er en gruppe med en flott kombinasjon mellom spenning og trygghet. Det er god stemning, og jentene er veldig konsentrerte på trening. Det er tydelig at det er gjort en god jobb ute i klubbene, og spillerne kom hit i god form, sier Finjord til NTB på telefon fra Rotterdam.

Der har troppen vært siden lørdag. Storparten av spillerne har vært gjennom tre treninger, og mandag var troppen komplett etter at utenlandsproffene kom fra Frankrike og Tyskland etter helgens klubbkamper.

Ved uttaket var Finjord usikker på Lene Mykjåland og Isabell Herlovsen etter deres skadeproblemer. Nå er begge nøkkelspillerne erklært spilleklare.

– Spørsmålet er hvor mye de kan spille i hver kamp. Det avhenger blant annet av kampbildet. Det handler om hvor mye fotball de har i kroppen. Vi vil ikke risikere nye skader, sier han.

LES OGSÅ: Norsk supertalent (17) på vei til fransk storklubb

Mye på spill

Bare vinneren av miniturneringen får reise til Brasil og spille OL-fotball i august. Det gjør at en skjev start kan spolere det meste, ikke minst fordi innbyrdes oppgjør går foran målforskjell ved poenglikhet.

For å kunne kvalifisere seg er taperen av onsdagens kamp i praksis avhengig av at vinneren avgir poeng i begge sine to siste kamper.

– Alle har lyst på en god start, men vi tenker også på at turneringen varer en uke. Vi gleder oss veldig til den første kampen, og vi skal være godt forberedt, sier Finjord.

– Vi vet at det blir tette og jevne kamper, men vi er optimistiske realister, som vi sier. Gruppa ser veldig fin ut, og spillerne er superprofesjonelle i forberedelsene. Nå skal vi også senke skuldrene og slappe av, så vi er på vei til to og en halv times storbyferie hvor vi skal se litt på Rotterdam, fortsetter han.

Trygg på keepervalget

Det skapte støy da veteranen Ingrid Hjelmseth måtte bli hjemme etter sin skadeperiode, selv om hun selv har erklært seg kampklar og søndag holdt nullen i en treningskamp for Stabæk. Cecilie Fiskerstrand har seks landskamper mot Hjelmseths 100, men Finjord er komfortabel med keepersituasjonen.

– Bortsett fra Ingrid er Cecilie den norske keeperen med mest internasjonal erfaring. Hun har spilt flere ungdomsmesterskap. Jeg er trygg på henne. Hun kommer til å spille med senkede skuldre, sier Finjord om sitt førstevalg.

Etter tre treninger i Ridderkerk nord for Rotterdam skal Norge tirsdag kveld trene på Excelsiors hjemmebane (3500 tilskuerplasser), der Sverige venter onsdag.

– Vi har jobbet godt. Nå skal vi senke skuldrene slik at vi onsdag kan gå ut og unne oss selv å være på vårt beste, avslutter Finjord.

Les også

 1. Stabæk-leder etter Hjelmseth-vraking: – Aldri hørt om noe lignende

  Stabæk trodde Ingrid Hjelmseth (35) selv skulle få avgjøre om hun var klar for de viktige OL-kvalifiseringskampene neste…
 2. Vraket landslagskeeper føler seg utsatt for aldersdiskriminering

  Røas Silje Vesterbekkmo (32) mener Norge reiser til OL-kvalifiseringen neste uke uten sine to beste keepere.
 3. NFF mente Hjelmseth meldte forfall: – Jeg er spilleklar og har ikke meldt forfall

  Ingrid Hjelmseth (35) rekker ikke OL-kvalifiseringen grunnet skade og har meldt forfall, opplyste Norges Fotballforbund…
 4. Finjord tok ut usikker trio til OL-kvalik

  Tre av førstevalgene til landslagssjef Roger Finjord (43) er usikre på grunn av sykdom eller skade.
 5. Norsk supertalent (17) på vei til fransk toppklubb

  Andrea Norheim (17) har fått tilbud om proffkontrakt i Lyon, og det norske fotballtalentet har bestemt seg for å signere…

Flere artikler

 1. Finjord tok ut usikker trio til OL-kvalik

 2. Norge-profiler går trolig glipp av OL-kvalik

 3. Vraket landslagskeeper føler seg utsatt for aldersdiskriminering

 4. NFF mente Hjelmseth meldte forfall: – Jeg er spilleklar og har ikke meldt forfall

 5. Landslagsveteran skuffet over lite spilletid

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder