Hylles av eksperter: Draxlers revansje: - En spesiell kveld

(Wolfsburg – Real Madrid 2-0) For to år siden fikk Julian Draxler (22), da Schalke-spiller, juling av Real Madrid i Champions League. I går var det hans tur til å dele ut julingen.

Publisert:

Wolfsburgs nummer 10 tegnet seg ikke på scoringslisten, men smilte ekstra bredt etter at den første av tokvartfinaler mot Real Madrid var ferdigspilt.

– Det var en spesiell kveld, for oss spillere, laget og for hele klubben, sier en ydmyk Julian Draxler til Viasat.

– Det er noe spesielt med å spille mot spillere som Cristiano Ronaldo og Bale. Jeg kunne ha ramset opp alle spillerne på laget deres. Vinner man 2-0 mot Real, har man spilt bra. Vi skal prøve å gjøre noe lignende neste uke, men det blir vanskelig. Forhåpentligvis går vi videre, fortsetter han.

VG LIVE: Les utfyllende kampreferat her!

KVELDENs ANDRE CL-KAMP: Zlatan misset straffe og straffet City-rot

Skrur vi tiden tilbake to år var han en del av Schalke-laget som ble ydmyket 1-6 på eget gress og som røk påhodet ut av Champions Leagus åttedelsfinale med 2-9 sammenlagt. Onsdag var han en sterk bidragsyter til at Wolfsburg har alle tiders sjanse til å ta seg videre til semifinalen i samme turnering.

– Han var hjernen bak mye av det offensive Wolfsburg foretok seg, mener Viasat-kommentator Rune Bratseth.

– Han seiler opp som en av de virkelig store spillerne denne sesongens Champions League, sier fotballekspert Morten Langli, og roser den unge tyskeren opp i skyene.

– Han står på mange blokker nå, mener Langli, og refererer til at Draxler kommer til å være et yndet mål for de store europeiske klubbene når overgangsmarkedet åpner i sommer.

TIRSDAGENs CHAMPIONS LEAGUE-DRAMA: - En av mine verste dager

TALENT: Julian Draxler (22) blir sett på som et av de største offensive midtbanetalentene i Tyskland. Foto: Michael Sohn Ap

Men før den tid må Draxler og co. til å tenke på neste ukes returoppgjør i Madrid. Der er det nå fordel tyskerne. 2-0-seieren på hjemmebane gjør nemlig at Real Madrid må vinne med tre dersom tyskerne scorer ett eller flere på Santiago Bernabéu neste uke.

Real Madrid har imidlertid ikke gitt opp, og Jesé har har følgende advarsel:

– Jeg er sikker på at vi kommer til å snu det på Bernabéu, der vi blir støttet av egne fans. Vi vinner sammen og taper sammen, og neste uke må vi spille for livene våre, våre fans og for oss selv, sier han.

PS! Ifølge statistikkguru og AS-tilknyttede Alexis Martín-Tamayo er det ikke mer enn 17 prosents sjanse for å komme tilbake fra 0-2 og så gå videre i de europeiske turneringene.

VGs KOMMENTATOR MENER: Én av tidenes mest dramatiske dueller

http://api.int.vgnett.no/enrichments/poll/20900

Se mer statistikk for Champions League på VG Live.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder