Tromsø-treneren frykter spisskrise etter mulig bruddskade

Trener Flovik må kanskje handle: – Vi må kartlegge mulighetene våre

FOTBALL

Sofien Moussa til sykehus med mulig bruddskade

(Tromsø - Stabæk 2-2) Tromsø har ikke vunnet på Alfheim siden 1. mai og ble buet på av hjemmefansen. Verst var det kanskje at lagets toppscorer, Sofien Moussa, kan være ute i lang tid.

Publisert: Oppdatert: 24.07.16 22:18

Andre omgang var ikke mange minuttene gammel da Moussa plutselig lå nede på kunstgresset med store smerter. Kort tid senere ble han byttet ut, før TV-bildene viste at han ble lagt på båre og fraktet vekk fra Alfheim.

– Vanskelig å hente ny spiss

Itromsø.no skriver søndag kveld at det er snakk om en mulig bruddskade for spissen, som står med fire mål i år. Det er best av samtlige Tromsø-spillere. Mot Stabæk var han av og til et angrep alene.

Selv om trener Bård Flovik ikke konkluderer med noen langvarig skade, frykter han at Moussa kan være ute lenge. Da må Tromsø vurdere å hente inn en ny spiss, sier han.

– Vi må kartlegge mulighetene våre, men det er veldig vanskelig å hente en ny spiss i dagens overgangsmarked, sier Flovik, til avisen.

Stabæk-treneren: – Vi spilte ikke for å vinne

Det kunne gått enda verre mot Stabæk, hadde det ikke vært for en 20 år gammel Mikael Norø Ingebrigtsen. Han scoret et sent utligningsmål og sikret ett poeng for «Gutan» søndag kveld. Med uavgjort er Tromsø fortsatt et lite stykke unna den verste bunnstriden og holdt dagens motstander bak seg på tabellen. Med tap ville Stabæk gått forbi på målforskjell. Avstanden ned til bæringene, som foreløpig ligger på den utsatte play off-plassen, er fortsatt tre poeng.

– Vi skaper uhorvelig mange sjanser og bør vinne kampen greit. Derfor er skuffelsen stor, sier Tromsø-trener Bård Flovik til TV 2. Laget hans vant VGs sjansestatistikk med hele 9-3 søndag kveld, men kommer ikke unna at bare to lag (Stabæk og Start) er svakere enn Tromsø på hjemmebane.

For Toni Ordinas betyr resultatet at han fortsatt har til gode å tape som Stabæk-trener. Han virket ikke spesielt fornøyd med at tre poeng glapp på tampen.

– Dette var en lærepenge. En lærepenge i hvordan man konkurrerer. Vi spilte ikke for å vinne og det må vi jobbe med de neste ukene, sier han, og mener med det at laget var mer bekymret for «å ikke tape» etter pausen.

Klønete selvmål

Men at Tromsø fikk karret med seg ett poeng på Alfheim satt som skrevet langt inne. Hjemmelaget åpnet best og toppscorer Moussa hadde to store sjanser. Men etter det første kvarteret tok Stabæk over initiativet. Ledermålet var likevel av den heldige sorten.

Det var bare syv minutter igjen til pause da Giorgi Gorozia svingte inn en corner fra venstre. Moussa Njie stusset ballen videre rett i hodet på Simen Wangberg, som ufrivillig styrte ballen videre i eget mål.

Sen utligning

Etter hvilen fortsatte Stabæk å gi vertene en leksjon i effektivitet. Da Agon Mehmeti satte inn 2-0 etter glitrende forarbeid av Njie, hadde de blåkledde i realiteten kun produsert én stor sjanse, og hvis man legger godviljen til, en halvsjanse. Uansett ledet de med to før timen var spilt og pipekonserten startet fra hjemmefansen.

«Gutan» ga imidlertid aldri opp. Med 13 minutter igjen å spille ble Gjermund Åsen spilt fri ute til høyre. Han fant venstreback Kent-Are Antonsen på full fart inn i feltet, som bredsidet inn reduseringen som ga Tromsø håp.

Trykket de siste ti minuttene betalte seg. For med ett minutt igjen av ordinær tid var det Mikael Norø Ingebrigtsen som sørget for utligning. 20-åringen fikk ballen av innbytter Runar Espejord og skrudde ballen i hjørnet.

Her kan du lese mer om