Fryktet alvorlig skade – slår tilbake mot LSK-kapteinen

– FIKK VONDT: Anders Konradsen avviser bestemt at han på noen måte overspilte etter å ha blitt taklet av Frode Kippe på Åråsen. Foto: Jon Olav Nesvold NTB scanpix

Konradsen om Kippe-takling: – Jeg ble redd

Anders Konradsen (26) mener LSK-kaptein Frode Kippe (38) bommet totalt da han hevdet at RBK-spilleren «overspilte» under lørdagens Åråsen-drama.

 • Morten Stokstad

Artikkelen er over fire år gammel

Kippe fikk sitt andre gule kort og ble utvist etter å ha taklet Konradsen i stor fart. Lillestrøm-veteranen traff ballen, og sa til VG etter kampen at han ikke skjønte noe av det gule kortet – og hevdet at nordlendingen latet som han fikk mer vondt enn han gjorde.

– De dømmer jo på reaksjonen til Konradsen. Han ligger og vrir seg mye og de tror det er styggere enn det er. Det er ikke noe stygg takling i det hele tatt. Han kjenner det knapt, tipper jeg, sa Kippe.

Les også: LSK-spillerne hudfletter dommer Moen

Fryktet alvorlig skade

Anders Konradsen reagerer på uttalelsene fra midtstopperen.

– Ballen var langs sidelinjen og så kom det to meter og 95 kilo tung Kippe i fart og med strak fot og fanget ankelene min. Det gjorde veldig vondt. Jeg ble redd. Jeg tåler en trøkk, jeg, og noe overspilling er det absolutt ikke. Kippe er en fin fyr på mange måter, men den taklinga der hører ikke hjemme noe sted, sier Konradsen til VG.

Les også: Kippe kan gå glipp av LSKs 100-årsjubileum

Mens Kippe mener han aldri skulle hatt gult kort, mener Konradsen at taklingen var så hensynsløs, selv om han er på ball, at det skulle ha vært direkte rødt kort.

– Fra mitt perspektiv er det et soleklart rødt kort. Jeg har ikke sett situasjonen selv på TV, men hører at han var på ballen. Det må jeg bare være glad for. Hvis ikke ryker ankelen rett av. Man har sett før at den typen taklinger ender med alvorlige skader. Det var mange tanker som gikk gjennom hodet mitt, og jeg trodde at det var noe som «gikk» i foten min. Det kan fort skje når du går inn på ankelområdet i den farten. Det er sånt type spill dommerstanden vil til livs, sier den tidligere Bodø/Glimt-, Strømsgodset- og Rennes-spilleren.

Artikkelen fortsetter under bildet.

GULT KORT NUMMER TO: Dommer Svein Oddvar Moen viser ut Lillestrøms Frode Kippe (t.h) til store protester fra Marius Amundsen og Malaury Martin. LSK-kapteinen mener ikke noe var galt med taklingen. Foto: Jon Olav Nesvold NTB scanpix

Lillestrøm-spillerne reagerte også voldsomt på at de ikke fikk straffespark og hevder også at dommertrioen først annullerte det som kunne blitt 2-4-reduseringen etter å ha sett situasjonen i reprise på storskjermen.

Les også: Hoff lanserer Erlandsen som ny LSK-trener

Bekymret over ny kollaps

– Det er ikke hver gang man går tilbake på en slik avgjørelse. Om de ser på skjermen at det er offside vet ikke jeg, men det var jo en riktig avgjørelse. Det er det viktigste, sier Konradsen, som er undrende til LSK-spillerne harde kritikk av Svein Oddvar Moen.

– Jeg synes han gjør en OK match. Det var selvfølgelig litt hett på tampen med trøkk fra tribunen og opphetet ute på banen. Men alt i alt synes jeg Moen gjorde det fint. Det er normalt sett bra med temperatur i oppgjørene mellom Lillestrøm og Rosenborg.

Han er mer bekymret over at Rosenborg nok en gang leverte en svak andre omgang etter at stillingen var 0-4 på Åråsen til pause. Tre LSK-scoringer etter pause gjorde det spennende i sluttminuttene.

Les også: RBK-kollapset i andre omgang mot Norrköping

– Det var unødvendig og dumt at vi slapp oss ned i andre omgang. Det er ikke første gangen i år det skjer heller. Det er noe vi må finne ut av. Det er mulig at det sniker seg inn en tanke om at det på en måte går av seg selv. Vi sluttet å gjøre de tingene vi vanligvis er flinke til. Det ble for store avstander og vi tok ikke den kjedelige jobben med å dekke rom, sier Anders Konradsen.

Les også: Alanzinho (33) kan bli Stabæks redningsmann

Les også

 1. Godset-Parr spilte med åpen akilles

  Etter et møte med skruknottene til Brann-spiller Daniel Braaten spilte Jonathan Parr resten av kampen med en åpen…
 2. Vega etter ny Brann-opptur: – Vi kan kjempe om tittelen

  BERGEN (VG) (Brann - Strømsgodset 1-0) Brann var klart best i toppoppgjøret mot Strømsgodset – og medalje blir stadig…
 3. Ny Moa-scoring da Vålerenga tok sin tredje strake seier: – Veldig godt

  (Sarpsborg 08 - Vålerenga 0-2) Rasmus Lindkvist (26) og Mohammed «Moa» Abdellaoue (30) scoret målene da Vålerenga sikret…
 4. Alanzinho (33) kan bli Stabæks redningsmann

  NADDERUD (VG) (Stabæk – Haugesund 0-1) Storscorer Torbjørn Agdestein (24) sendte Stabæk lenger ned i gjørma.
 5. LSK hudfletter Norges beste dommer

  LILLESTRØM (VG) (Lillestrøm – Rosenborg 3-4) LSK-spillerne går i strupen på Norges mest meritterte dommer, Svein Oddvar…
 6. Hoff lanserer Erlandsen som ny LSK-trener

  LILLESTRØM (VG) (Lillestrøm – Rosenborg 3-4) Etter at LSK slapp inn fire mål på en omgang mot RBK mener Ivar Hoff at…

Mer om

 1. Rosenborg BK
 2. Lillestrøm SK
 3. Tippeligaen

Flere artikler

 1. LSK hudfletter Norges beste dommer

 2. Full ordkrig mellom Lillestrøm og Edvartsen: – Kynismen lever på Åråsen

 3. Hoff lanserer Erlandsen som ny LSK-trener

 4. Nytt dramatisk LSK-tap i Erlandsens comeback

 5. Sakor-kanon da Vålerenga berget plassen

Fra andre aviser

 1. Gytkjær herjet med Lillestrøm i sjumålsdrama

  Aftenposten
 2. LSK-kapteinen reagerer på dommer-intervju: - Det verste jeg har hørt

  Aftenposten
 3. Rasende LSK-trener mener RBK fikk hjelp av ulovlig videodømming

  Bergens Tidende
 4. Rasende LSK-trener mener RBK fikk hjelp av ulovlig videodømming

  Aftenposten
 5. Her er Lillestrøms hærførere: Ullevaal-drømmen startet med et gammelt lagbilde

  Aftenposten
 6. Fredheim Holm ble «overfalt», men bærer ikke nag til LSK-kapteinen

  Aftenposten

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder