UMULIG Å ERSTATTE: Uten Aaron Ramsey er det bare Gareth Bale Portugal må stoppe, mener Petter Myhre. Foto: Philippe Lopez AFP

Myhre: – Går ikke an å erstatte Ramsey

Aaron Ramsey må stå over EM-semifinalen mot Portugal på grunn av to gule kort. Det gjør oppgaven ekstremt mye vanskeligere for Wales, mener TV 2s fotballekspert Petter Myhre.

Hans-Kristian Rangnes
ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Wales-manager Chris Coleman hyllet Aaron Ramsey som en av de beste spillerne i turneringen på pressekonferansen etter seieren mot Belgia. Den påstanden får stødige bein å gå på når man ser på statistikken til Arsenal-spilleren.

– Ramsey har vært knallgod. Det er et tap Wales nesten ikke kan bære, sier Øyvind Alsaker, som skal kommentere onsdagens semifinale for TV 2.

OPTA-SPESIAL: All statistikk fra EM

Og Alsaker overdriver ikke Ramseys innflytelse i laget. Innad i Wales har 25-åringen flest målgivende pasninger, flest berøringer, flest pasninger, flest skapte sjanser og flest innlegg. I tillegg så har han nest flest mål, nest flest driblinger og noe overraskende nest flest taklinger. Han har også prøvd og fullført flest pasninger.

– Det er absolutt dekning for å kalle Ramsey turneringens beste spiller. Uten han har Wales gått fra å være underdog til å være svær underdog mot Portugal, sier kommentatoren.

– Ramsey gir oss noe vi ikke har. Han kan gjøre ting i sin posisjon som andre spillere ikke kan. Han kan starte spillet i vår boks og fullføre det i motstanderens boks, skryter Coleman.

LES OGSÅ: Bale om Ronaldo-duellen: Ikke noe mer enn en landskamp

Kontroversiell utestengelse

Det at Ramsey må stå over semifinalen har vært noe kontroversielt. Han fikk sitt andre gule kort i EM for en hands i seieren mot Belgia. Flere fotballeksperter reagerte kraftig på utestengelsen.

– Utestengt i en semifinale i EM for to gule kort på fem kamper. For noe forbanna tull, skrev tidligere TV 2-ekspert Per-Jarle Heggelund.

– Spillere som mister den største kampen i sitt liv på grunn av to mindre forseelser på fem kamper, er fullstendig galskap, meldte taktikk-guru Michael Cox.

Det blir enten Leicesters Andy King eller Crystal Palaces Jonathan Williams som erstatter Arsenal-spilleren. Det blir et massivt tap uansett hvem som velges, mener Petter Myhre.

– Det går ikke an å erstatte han med de spillerne Wales har. Jeg tror at Coleman velger å legge seg bakpå. Da er King et bedre alternativ enn Williams, sier Myhre.

LES OGSÅ: Klubbløs Wales-helt: Har tilbud fra hele verden

Mer ansvar på Bale

Uten Ramsey så blir det et større offensivt ansvar for Bale. For mye, mener Alsaker.

– Wales har lite ball og jager mye. For å sette det litt på spissen; uten Ramsey har Bale ingen andre som kan spille fotball. Det er de to som holder europeisk klasse, sier kommentatoren og får støtte av Myhre.

– Det blir veldig mye lettere å spille mot Wales nå. De mister en kreativ kraft og Portugal må bare bekymre seg for Bale. Det blir mye lettere å markere han ut av kampen nå, sier 44-åringen.

Men å spå onsdagens oppgjør tørr han ikke.

– Når du ser på hvordan dette fotballåret her har vært, så er det bare å legge bort tippekortet og nyte det som kommer. Men det er ingen tvil om at Portugal er favoritter. Det hadde de vært selv om Ramsey hadde vært på banen, avslutter Myhre.

PS! Kampen mellom Portugal og Wales spilles onsdag klokken 21.00. Den kan du følge minutt for minutt her på VG.

Øyvind Herrebrøden gjester studioet til Brenne og Borud når de diskuterer tidenes straffesparkkonkurranse i mesterskap, og lurer på om EM-gull vil sende Ronaldo foran Messi på oversikten over tidenes fotballspillere.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder