Bakke sammenligner mulig Sarpsborg-gull med Leicester-sensasjonen

VALLE (VG) (Vålerenga - Sarpsborg 08 1-2) Geir Bakke mener at et eventuelt seriegull til Sarpsborg vil være like sensasjonelt som Leicesters Premier League-tittel våren 2016.

Morten Stokstad
ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

17 011 tilskuere, en fantastisk ramme og ny stadion. Men Sarpsborg ødela Vålerengas store festdag.

I stedet ble enden på kvelden at Vålerenga har bena godt plantet i nedrykksstriden. Scoringer av Ole Jørgen Halvorsen og Krepin Diatta gjør at Oslo-laget bare har to poeng ned til kvalifiseringsplassen.

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay og Eurosport Player

Og nå venter Rosenborg på Lerkendal i neste runde. Da kan situasjonen være enda dystrere, og det er ikke lenger helt utenkelig at det blir spill i OBOS-ligaen i Vålerengas nye storstue i 2018.

For selv om Vålerengas nye innpakning på Valle er lekker, er ikke fotballaget så mye å skryte av. Den forventede oppturen under Ronny Deila har definitivt latt vente på seg.

– Prestasjonen på banen var ikke god nok. Det er skuffende, det. Vi er ikke veldig glade i dag. Sinne. Jeg blir irritert, sier Deila, som stengte garderoben i lang tid etter tapet.

Les også: Nå skal LSK-helten Melgalvis i kontraktsforhandlinger

Halvorsen om gulltanken: – Helt sykt

I Sarpsborg er situasjonen en helt annen. Med ni kamper igjen presser østfoldingene storfavoritten Rosenborg i kampen om seriegullet. Avstanden er seks poeng.

– Det hadde vært en syk sensasjon. Da bør alle spillerne og trenerne få statue utenfor stadion. Det hadde vært helt sykt. Det må nesten være Leicester-nivå over det. Vi har et lite budsjett og lave lønninger, sier Ole Jørgen Halvorsen.

– Ikke helt Leicester. Noen hakk under. Men det hadde vært moro, det, sier Sigurd Rosted.

– Det er noen lag bak Rosenborg som i hvert fall prøver å sikte inn noe. Et Sarpsborg, et Brann og et Molde som kommer til å melde seg på. Og det er lov å prøve. Jeg tror Rosenborg kommer til å ta for mange tre-poengere til at noen klarer å ta dem igjen. Men det hadde vært morsomt hvis noen hadde klart det, sier trener Geir Bakke til VG.

– Hvor stor sensasjon vil det være hvis Sarpsborg blir seriemester?

– Det kan sammenlignes litt med Premier League i fjor. Leicester. Det vil være noe lignende. I samme gata.

– Har du husket å sikre deg bonus ved gull?

– Hehehe. Ja, jeg har det. Det er nok til at jeg kan ta med meg familien på ferie, svarer en glisende Bakke.

– Det er mange kamper igjen. Selvtilliten i laget er stor. Vi har et godt lag, og vi har store ambisjoner, sier Krepin Diatta.

– Tror du dere kan komme til å vinne serien?

– Ja, selvsagt, svarer det 18 år gamle stortalentet.

– Jeg regner med at Rosenborg har full kontroll. De må drite seg ut for at vi skal vinne seriegull, sier sportssjef Thomas Berntsen med et skjevt smil.

Les også: Deila om Moas kunstgresstrøbbel: – Blir en test gjennom høsten

Kwarasey holdt VIF inne i kampen

I premierekampen mot Sarpsborg var gjestene klart farligst og best. Jubelen fra speakerens annonsering av at Haugesund ledet 1-0 over Lillestrøm hadde knapt lagt seg da Ole Jørgen Halvorsen banket østfoldingene i ledelsen med et bra skudd fra 14-15 meter.

Like etterpå var gjestene nær ved å doble ledelsen på en stor dobbeltsjanse. Nok en gang innlegg fra høyre, og Krepin Diatta fikk til en god avslutning, men Adam Larsen Kwarasey reddet mesterlig. Tobias Heintz blåste returen over.

Artikkelen fortsetter under bildet.

ØDELA FESTEN: Krepin Diatta jublet foran Sarpsborg-fansen etter sin scoring. Foto: Bjorn S. Delebekk VG

Les også: VIFs nye stadion: – Mange trodde det var tull

Like før pause løp Krepin Diatta seg alene gjennom, men en god Adam Larsen Kwarasey holdt VIF inne i kampen.

Vålerenga skapte lite før pause. Henrik Kjelsrud Johansen headet over på overtid. Før det var tre-fire langskudd det eneste som truet Anders Kristiansen.

Heller ikke i andre omgang klarte Vålerenga å skape all verden før i sluttminuttene. I stedet fortsatte Sarpsborg-festen.

Åtte minutter ut i andre omgang måtte Kwarasey nok en gang i full strekk. Keeperen slo skuddet fra Joachim Thomassen i stolpen. Ballen gikk deretter via Kwarasey og til corner.

Fire minutter senere punkterte Sarpsborg i realiteten kampen. Patrick Mortensen spilte fri Diatta, som elegant pirket ballen i det lengste hjørnet – via stolpen.

– Jeg måtte score – for jeg hadde to store sjanser til å score før det. Da var keeperen god og litt heldig. Det var viktig for meg å score i dag, sier Diatta til VG.

Senegaleseren løp bort til den fullsatte gjestetribunen og jublet foran elleville sarpinger – som fortsetter å legge et visst press på Rosenborg.

Hvis Sarpsborg klarer å gjøre forspranget mindre de neste rundene ligger det an til en heftig seriefinale på Lerkendal 1. oktober.

På overtid reduserte Magnus Lekven med et fantastisk skudd fra 20 meter. Ballen gikk via stolpen og i mål, men sluttspurten kom for sent. Et par minutter tidligere var også innbytter Mohammed Abdellaoue nær scoring. Skuddet gikk like utenfor mål.

– Vi må ta tabellsituasjonen alvorlig. Det blir en tøff høst, sier VIF-trener Deila.

Les også: Vålerenga forventer 6-7 millioner kroner i året for arenanavnet

Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde24165354233153
2Bodø/Glimt24146454342048
3Odd24136538281045
4Rosenborg2411763729840
5Viking2410774133837
  • Champions League-kvalifisering
  • Europaliga-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder