Svensk presse om Lagerbäck-ansettelse: «Bomben»

Ansettelsen av svenske Lars Lagerbäck (68) som ny norsk landslagssjef blir tatt imot med sjokk og vantro i Sverige.

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

«Bomben», skriver Aftonbladet i sitt nettoppslag etter at NFF presenterte Lagerbäck som ny landslagssjef.

– Det kommer som en stor overraskelse. Han har hatt en assisterende rollet på det svenske landslaget i det siste, og var ganske tydelig på at han var ferdig som landslagstrener etter Island-jobben, sier avisens fotballekspert Johanna Frändén, som sier seg enig i avisens oppslag:

– En bombe, ja!

– Hvis dette hadde skjedd i 2010, før han tok over Nigeria og deretter Island, så hadde nok reaksjonen i Sverige bare vært «jaha, han trenger vel noe annet». Men nå savner man ham i Sverige, så da blir det som en bombe. Når han først drar til Island, og så til Norge, så tenker vi kanskje at det er vi som hadde trengt ham, sier Frändén til VG.

Les mer: Slik vil Lagerbäck gjøre Norge gode igjen

OVERRASKET: Slik reagerer Aftonbladet på at Lars Lagerbäck er ny norsk landslagssjef. Foto: Skjermdump Aftonbladet

Forlater rådgiverjobb

Svenske Marcus Christenson, som er fotballredaktør i The Guardian, reagerer slik på Twitter etter Lagerbäck-nyheten:

Lars Lagerbäck ga seg som islandsk landslagssjef etter et sensasjonelt EM i fjor sommer. Etter det har han jobbet som rådgiver for Sveriges landslagssjef Janne Andersson.

– Det er kjedelig for oss, men jeg har full respekt og forståelse for at han hopper på den jobben, sier Andersson til det svenske fotballforbundets hjemmeside.

Zlatan Ibrahimovic fikk spørsmålet om Lars Lagerbäck kunne ledet Norge til mesterskap allerede i 2009. Sjekk hva han svarte:

Norsk jubel: – Fantastisk!

Hos det norske publikum er det mer positivitet å spore i reaksjonene:

– Lagerbäck! Fantastisk!

Det melder Per-Jarle Heggelund, tidligere fotballekspert i TV 2, på Twitter like etter offentliggjøringen av at svenske Lagerbäck blir Norges nye landslagssjef.

– Ble Lagerbäck. Solid det, men skaper neppe allverdens begeistring hos det norske folk. Han er svensk, skriver fotballekspert Morten Langli, som også reagerer på at Lagerbäck skal bo i Sverige mens han styrer det norske skuten:

Også Discoverys fotballprofil Asbjørn Myhre er positiv til ansettelsen.

– Pragmatisk, tydelig, rutinert. Lagerbäck kan funke, skriver han.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder