TAKK, TARIK! Valon Berisha (t.h.) gratulerer målscorer Tarik Elyounoussi i landskampen i fotball mellom Norge og Danmark på Rajamangala Stadium i Bangkok søndag. Foto: Erlend Aas / Scanpix

Elyounoussi reddet Norge: - Dette lover godt

Drillo greit fornøyd med 1-1 mot Danmark i varmen i Bangkok

BANGKOK (VG Nett) (Danmark - Norge 1-1) En suser fra Tarik Elyounoussi elleve minutter før slutt sikret 1-1 for et norsk lag med hele ti debutanter.

ARTIKKELEN ER OVER SYV ÅR GAMMEL

I en sjansefattig kamp var det danskene som tok ledelsen 19 minutter før full tid. Rune A. Jarstein måtte gi retur på et langskudd, situasjonen endte med et dansk innkast og senere innlegg som Simon Makienok Christoffersen nikket kontant i hjørnet.

Drillos gutter skapte lite etter pause, men kun åtte minutter senere kom utlikningen. En av Norges beste, Tarik Elyounoussi, klemte til fra rundt 20 meter og ballen suste i hjørnet.

- Kreftene var ikke helt på topp i andre omgang, men det er sånn som skjer når det er så varmt. Fint å få en scoring. Dette lover godt, sier Elyounoussi til VG Nett etter sin første landskamp fra start - hans femte totalt.

VG LIVE: Vi fulgte kampen direkte her!

Magnus Wolff Eikrem fikk sjansen til å avgjøre i sin debut fire minutter før slutt etter at det danske keeperen hadde vært utenfor 16-meteren med en heading, men lobbforsøket mot det åpne buret ble blokkert av Jores Okore.

Fornøyd Drillo

Etter å ha deltatt på en internasjonal pressekonferanse ikke mange skjønte vitsen med, kom Drillo bort til de seks-sju norske journalistene utenfor garderoben.

GREIT FORNØYD: Landslagssjef Egil Olsen. Foto: Scanpix


- Jeg er veldig fornøyd med de første 35-40 minuttene. Da skapte vi noe, og danskene ingenting. Jeg følte vi hadde god kontroll, men etter hvert så vi forskjellen på det å ha 100 prosent intensitet i forsvarsspillet i midtbaneleddet, og det å ha 80. Da begynte danskene å skape sjanser, sier Drillo til VG Nett.

Flere av de norske spillerne fortalte at de ble slitne utover i andre omgang på grunn av varmen.

- I andre omgang ble det litt mer hawaii. Det skyldes nok varmen og tidsforskjellen. Den er ikke ut av kroppen, hvert fall ikke hos meg, sier landslagssjefen.

God høyreside

Norge, med fire debutanter fra start, møtte et lag bestående av spillere fra den danske ligaen, og med hele seks spillere fra FC Nordsjælland.

Sportsinteressert? Følg VG Nett-sporten på Facebook!

Tarik Elyounoussi sto bak kampens to første avslutninger på mål, men både nikken etter sju minutters spill og skuddet fire minutter senere gikk rett på keeper Jesper Hansen.

Høyresiden på midten med Elyounoussi på kant og Markus Henriksen som høyre indreløper var meget friske før hvilen sammen med backen Espen Ruud.

- Vi klarte å kombinere bra og fikk til noen gode angrep. 1-1 var et helt greit resultat, sier Henriksen til VG Nett.

Sjansefattig

I en meget sjansefattig første omgang fikk Simen Brennes sjansen til å gi Norge ledelsen like før hvilen da ballen datt ned foran ham etter en duell i feltet, men Odd-spilleren skjøt over.

Et par hundre nordmenn og omtrent like mange dansker var på plass på svære Rajamangala National Stadium, og fikk selskap utover i andre omgang da lokalbefolkningen innfant seg for å lade opp til Thailands kamp mot Sør-Koreas OL-landslag.

Søndag var den varmeste dagen hittil under landslagets opphold i Bangkok, og i drøyt 30 grader benyttet spillerne sjansen til å gå ut på sidelinjen og få i seg væske da innbytter «Mos» ble liggende nede noen sekunder etter en takling.

Også Vegar Eggen Hedenstad, Mustafa Abdellaoue og Harmeet Singh fikk sine debuter fra Norge da de kom inn ved pause. Valon Berisha, Magnus Wolff Eikrem og Magnus Lekven ble dagens åttende, niende og tiende debutant da de kom inn i utover i andre omgang.

Norges kamper under Thailand-oppholdet:
Danmark - Norge, søndag 15. januar klokken 10.10.
Thailand - Norge, onsdag 18.januar klokken 13.00.
Sør-Koreas OL-landslag - Norge, lørdag 21. januar 10.30.

Alle kampene spilles på Rajamangala National Stadium i Bangkok og sendes direkte på TV 2.

Norges tropp:
Rune Almenning Jarstein, Viking
Espen Bugge Pettersen, Molde
Mostafa Abdellaoue, Vålerenga
Jo Inge Berget, Molde
Valon Berisha, Viking
Simen Brenne, Odd Grenland
Thomas Drage, Tromsø
Magnus Wolff Eikrem, Molde
Tarik Elyounoussi, Fredrikstad
Vegard Forren, Molde
Steffen Hagen, Odd Grenland
Vegar Eggen Hedenstad, Stabæk
Markus Henriksen, Rosenborg
Even Hovland, Molde
Ruben Yttergård Jenssen, Tromsø
Magnus Lekven, Odd Grenland
Tore Reginiussen, Odense
Espen Ruud, Odense
Harmeet Singh, Vålerenga
Alexander Søderlund, Haugesund
Thomas Sørum, Helsingborg
Lars-Christopher Vilsvik, Strømsgodset

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder