BORTVIST: Kongsvinger-trener Tony Gustavsson fikk ikke følge slutten av oppgjøret mot Stabæk fra benken. Foto: Scanpix

- I dag var det 12 på banen med mørk shorts og mørke strømper

(VG Nett) (Kongsvinger-Stabæk 1-2) Først ble Kongsvinger-trener Tony Gustavsson vist opp på tribunen. Etterpå raste han mot dommerne.

  • Geir Arne Kippernes
ARTIKKELEN ER OVER NI ÅR GAMMEL

- I dag var det 12 på banen som hadde mørk shorts og mørke strømper, så mye mer enn det trenger jeg ikke å si, sa Gustavsson like etter kampslutt.

Uttalelsen er ikke ulik den Viking-keeper Rune A. Jarstein ga etter cuptapet mot Odd Grenland tidligere i sesongen. Jarstein sa at dommeren hadde på seg hvit drakt, noe han må sone én kamps karantene for. Avgjørelsen er riktignok anket. Derfor fikk han spille søndagen oppgjør mot Tromsø.

Forskjellen mellom Gustavssons uttalelse og Jarsteins uttalelse er at dommer Dag Vidar Hafsås og hans medhjelpere faktisk hadde samme farge på strømpene og shortsen som Stabæk-spillerne, altså svart.

VG Live:Les fyldig referat fra kampen her

- Skulle snakke med kapteinen

Gustavsson ble sendt opp på tribunen like etter at Kongsvinger hadde fått straffe på stilling 1-2 til Stabæk. Slik forklarer Kongsvinger-treneren det som skjedde.

- Jeg fikk ikke kontakt med kapteinen min, og da tok jeg to skritt over den tekniske sonen. Da kom fjerdedommen og sa at jeg var ferdig. Jeg skulle få kontakt med kapteinen min og ble sent på tribunen for det, sier Gustavsson.

VG Live:Se intervjuet med Gustavsson

Kongsvinger-fansen ropte på rødt kort da Morten M. Skjønsberg meide ned Adam Güven innenfor straffefeltet, men KIL-treneren utelukker at det var hans reaksjon på dette som gjorde at han ble sent på tribunen.

- Det er selvsagt rødt kort, men det var ikke det jeg ble sent på tribunen for. Det er for jævlig at vi skal bli ranet for poeng i en sånn kamp fordi Stabæk får hjelp av dommerne, ikke bare dommeren men også fjerdedommeren, sa han.

VG Live:Se høydepunkter fra kampen her

- Fikk ikke bytte

Han sier også at han ville bytte inn Olav Tuelo Johansen slik at han kunne ta straffen. Gustavsson sier at fjerdedommeren sa følgende da Kongsvinger ville bytte.

- Nei, dere får ikke bytte. Du skal opp på tribunen. I stedet for at vi får inn vår første straffeskytter, som kan gjøre 2-2, og Stabæk må spille med en mann mindre, så får vi ikke gjøre byttet, vi brenner straffen, de får beholde spilleren på banen, og jeg blir vist på tribunen. Det får bare ikke skje, sier Gustavsson.

- På samme måte som vi analyserer og reviderer det vi har gjort, håper jeg virkelig at de ser på denne kampen og gjør en analyse av sin prestasjon i dag, sier Gustavsson.

Det spørs vel også om NFF kommer til å analysere og reviderere Gustavssons uttalelse.

VG Live:Se målene her

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder