Foto: AFP Uruguay-trener Oscar Tabarez er irritert på pressen. Derfor holder han laget hemmelig før Nederland-kampen.

Uruguay-sjefen holder laguttaket hemmelig

Uruguays landslagssjef Oscar Tabárez er irritert på medier som observerte lagets lukkede trening. Derfor holder han laguttaket til VM-semifinalen hemmelig.

Artikkelen er over ni år gammel

- Jeg har ingen planer om å gi dere lagoppstillingen. Vanligvis gjør jeg det, men planene er endret, sa Tabárez dagen før kampen mot Nederland.

- Treningen vår skulle være lukket, i henhold til FIFA-reglementet, og vi antok at alle parter var innforstått med dette, også journalistene. Men noen ville leke krigskorrespondenter, og informasjon om lag og taktikk er blitt offentliggjort, fortsatte han.

- De brøt reglene. Treningen var lukket, men noen mediefolk tok bilder, filmet og avslørte hva vi drev med.
Uruguays trening på Philippi stadion mandag var åpen for mediene de første 15 minuttene, men deretter stengt. Åpenbart ble ikke det respektert av alle.

- Skammelig

Tabárez er også sint på grunn av alle skriverier om at Uruguay jukset seg til semifinale med viljehandsen til Luis Suárez.

- Det er et skammelig spørsmål, freste han da en britisk journalist ville vite om han er flau over hendelsen.

- Vi er stolte over det vi har utrettet i VM og måten vi har overvunnet motgang. Vi er ikke bare stolte av spillet vårt, men også av oppførselen vår. Vi har spilt mer enn to hele kamper uten å få gult kort, så ikke kom og si at vi jukser. Det godtar jeg ikke, fortsatte han.

- Vi er et lite land med tre og en halv million innbyggere. Vi føler det litt som vi er med på en fest vi ikke var invitert til. Kanskje har vi ikke så stor sjanse til å vinne, men vi skal gå på banen og gi alt en gang til. Resultatet er ikke skrevet på forhånd.

Klart svar

Tidligere i VM har Tabárez offentliggjort laget dagen før kamp. Før kvartfinalen mot Ghana gjorde han det til og med to dager før kampen, men denne gang holder han munn om hvem som erstatter utestengte Luis Suárez og Jorge Fucile. Han vil heller ikke si noe om sjansene for at lagkaptein Diego Lugano eller midtbanespiller Nicolás Lodeiro, som begge sliter med skade, kan spille.
På spørsmål om tirsdagens kamp er den viktigste i hans karriere, hadde Tabárez derimot klart svar:

- Så lenge vi ikke taper, blir den neste kampen den viktigste.
VM-finalen spilles søndag i Johannesburg

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder