BEKYMRET: Stabæk-lege Arne Røde er talsmann etter at forsvarsspiller Tor-Marius Gromstad er meldt savnet. Foto: Scanpix

Forbereder seg på det verste - Gromstad forsatt savnet

Klubben har etablert kriseteam etter at forsvarsspilleren er meldt savnet

Olympiatoppen med ekspertråd for å takle sjokk og sorg

OSLO/BEKKESTUA (VG Nett) Stabæk har etablert et kriseteam etter at fotballspilleren Tor-Marius Gromstad (22) ble meldt savnet søndag morgen. Etter leting hele søndagen, vil spillerne trene som vanlig mandag.

ARTIKKELEN ER OVER SYV ÅR GAMMEL

I samråd med familien og politiet sendte Stabæk ut en pressemelding søndag morgen der det ble kjent at forsvarsspiller Tor-Marius Gromstad er meldt savnet. Rett før midnatt søndag kveld kom en ny melding hvor det fremkom at Gromstad fortsatt er savnet, og mandag morgen er status den samme.

- Det er ikke noe nytt. Vi tar en oppdateringen med familien nå på morgenen. Vi håper det vil komme informasjon som kan hjelpe oss, sier Hallgeir Åndal, daglig leder i Stabæk, til VG Nett mandag morgen.

Bakgrunn: Stabæk-spiller meldt savnet

Han ble sist ble sett i området rundt Bislett stadion i Oslo lørdag morgen klokken 07.26 da han forlot brorens leilighet uten mobil, lommebok og nøkler. Gromstad hadde på seg mørke jeans, blå joggesko med turkise lisser og lys beige høyhalset genser da han sist ble sett.

- Etter at vi la ut pressemeldingen om at han var savnet, har den elektroniske verdenen eksplodert. Det har vært en vanvittig respons fra overalt. Det er klubber, media, spillere som ønsker å hjelpe til. Dette er en veldig spesiell situasjon. Det er en ung fotballspiller som er sporløst forsvunnet i Oslo, sier medisinsk ansvarlig i Stabæk, Arne Røde, til VG Nett.

Stabæks kamp mot Vålerenga 16. mai kan bli utsatt. Det blir klart mandag ettermiddag klokken 14.

- Holder mulighetene åpne

- Vi holder alle muligheter åpne, sier vaktleder Kjell Pedersen ved Kriminalvakten i Oslo-politiet til VG Nett ved 1945-tiden.

Han opplyser at politiet har svært lite informasjon å gå etter i forbindelse med forsvinningen til Stabæk-spileren.

- Vi ber om publikums hjelp for å finne ham, sier Pedersen.

Møte på Ullevaal

SAVNET: Tor-Marius Gromstad. Foto: Johan Stub

Stabæk har nå etablert et kriseteam. Ved 18-tiden ble spillertroppen samlet på Nadderud. To timer senere møtte Stabæk-ledelsen representanter fra Olympiatoppen, Norges Fotballforbund (NFF), Norsk Toppfotball og Idrettens helsesenter til et krisemøte på Ullevål stadion.

- Vi forholder oss til at Tor-Marius fortsatt er savnet, og holder alle muligheter åpne. Men vi er forebredt på at vi kan få en trist nyhet, sier Røde.

Stabæk har derfor rådført seg med Olympiatoppen, som nylig har vært gjennom en sjokk- og sorgprosess etter dødsfallet til Alexander Dale Oen.

- Vi må være forberedt på at noe har skjedd med Tor-Marius. Hver eneste telefon vi får er med et mulig budskap vi ikke ønsker oss. Det er grusomt, sier Røde, som er klubbens og familiens kontaktperson.

- Har dere fått inn noen tips?

- Vi har sendt ut et signalement fra samtlige drosjer i Oslo. Men det har ikke gitt resultater så langt.

- I samråd med familien og Stabæk-ledelsen har vi nå gått ut og varslet alle Oslo-taxiene og spurt om de har kjørt eller sett Gromstad, opplyser vaktleder på Krimvakta i Oslo, Ingunn Braseth, til NTB.

Avlyst rekruttkamp

Gromstads lagkamerater ble orientert søndag formiddag og dro umiddelbart ut for å lete etter lagkameraten. 22-åringen skulle uansett ikke spilt kampen mot Molde lørdag da han ble skadet i cupmøtet med Fana onsdag.

- Hvem deltar i letingen fra Stabæk nå?

- Alle. A-laget, juniorlaget, damelaget og Stabæk Support. Folk har avbrutt ferier og liknende for å delta. Vi har fått inn mange henvendelser hvor folk lurer på hva de kan gjøre for å hjelpe oss med å finne Tor-Marius, sier Røde.

Mandag vil imidlertid klubben innstille letingen, og møtes til frokost og ordinær trening.

Gromstad kom til Stabæk fra FK Arendal i 2007. Forsvarsspilleren har spilt fra start i seks av åtte kamper i eliteserien denne sesongen.

PS! Stabæks andrelag skulle møtt Asker til naboduell mandag. Den kampen er nå utsatt.
Mandag klokken 14 vil det bli besluttet om Stabæk spiller mot Vålerenga på onsdag eller ikke.

Vet du noe om saken? Politiet kan kontaktes på telefon 02800.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder