FERDIG I BODØ/GLIMT: Kåre Ingebrigtsen er ferdig som Bodø/Glimt-trener, etter tre og et halvt år i sjefsstolen på Aspmyra. Foto: Kyrre Lien, Scanpix
FERDIG I BODØ/GLIMT: Kåre Ingebrigtsen er ferdig som Bodø/Glimt-trener, etter tre og et halvt år i sjefsstolen på Aspmyra. Foto: Kyrre Lien, Scanpix

Ingebrigtsen ferdig i Glimt - fansen slakter klubben

Styrelederen: - Føler det har gått ryddig for seg

FOTBALL

(VG Nett) Etter flere dagers maktkamp er Kåre Ingebrigtsen (45) nå ferdig som trener i Bodø/Glimt. - Uproft og flaut av klubben, mener supporterleder.

  • Knut Arne Hansen
Publisert: Oppdatert: 27.05.11 19:29

- Vi var uenige om en del prinsipper, som er viktig for å drive en fotballklubb. Da kan ikke jeg fortsette å ha ansvaret for prestasjonsgruppen, sier Ingebrigtsen til VG Nett.

Les også: Ville fjerne treneren - Glimt-returen kan gå i vasken

Ada Krutnes, leder for Bodø/Glimts supporterklubb Den Gule Horde, er langt fra fornøyd med måten Ingebrigtsen forlater klubben på. Til tross for at hun for en drøy måned siden gikk hardt ut mot treneren.

- På en måte har vi fått det som vi vil. Vi ville at han skulle gå av på grunn av prestasjonene, og ikke på den måten jeg føler det har blitt gjort på nå, sier hun til VG Nett.

Krutnes er ikke snau i kritikken av klubben i sitt hjertet, når det gjelder håndteringen av denne saken.

- Kåre har blitt presset ut av klubben på en ufin måte. Det er både uproft og flaut av Bodø/Glimt. Det er ikke noe vi støtter. De siste dagene har jeg faktisk håpet Kåre ble værende i klubben, fortsetter hun.

Det har lenge vært diskusjoner rundt Ingebrigtsens jobb i klubben. Det hele toppet seg tidligere denne uken da styret gjorde en avtale med Stig Johansen om å gjøre comeback, til tross for at treneren har sagt han ikke vil ha spissen tilbake på laget.

- Har gått ryddig for seg

Bodø/Glimts styreleder, Mads Torrisen, sitter ikke igjen med samme inntrykk som supporterlederen, om at Ingebrigtsen har blitt presset ut av klubben.

- Det er ikke det inntrykket jeg har. Jeg synes det har gått ryddig for seg. Vi har hatt en dialog, og kommet frem til en sluttavatle. Vi takker Kåre Ingebrigtsen for innsatsen, og ønsker han lykke til videre, sier styrelederen til VG Nett.

Les også: Glimt-supporterne krever Kåre Ingebrigtsens avgang

Han påpeker at det ikke er passende å kommentere personalsaker offentlig, og at det kan være grunnen til at Krutnes mener klubben har holdt ting for seg selv.

- Det er en internsak, man kan ikke gå ut å kommentere slike saker i tide og utide. I tillegg har det vært kamper underveis i dialogen.

- Ikke noe vondt blod

Ingebrigtsen påpeker at han ikke forlater klubben med noe usagt eller vondt blod.

- Det er alltid slik at folk er uenige, og da må man være enige om at man er uenige. Det er vanskelig å svare på om det ville gått sånn, dersom resultatene hade gått veien. Det er flere ting vi er uenige om, men som sagt, resultater preger alltid fotballklubber.

- Jeg ønsker klubben all hell og lykke. Og er jeg i Bodø på søndag, er jeg på Aspmyra og heier, påpeker han.

VG Nett-leser:Jøss, overraskende. Trodde Kåre hadde bra med tillit i Bodø. Tror det forresten det er stallen som er elendig, og ikke dårlig jobb av Kåre.Diskuter Ingebrigtsens avgang her.

Ingebrigtsen tok over Glimt vinteren 2007, og er ferdig i klubben etter at laget hans kun har tatt seks poeng på de første syv kampene denne sesongen. Klubben ligger også på nedrykk i 1. divisjon.

- I Glimt vil det alltid være håp og ambisjoner om at man er et topplag. Resultatene har ikke noe med at vi avslutter samarbeidet å gjøre, men resultater preger alltid en fotballklubb. Men noen ganger må man se bak resultatene, fortsetter Ingebrigtsen.

Selv om Ingebrigtsen selv avviser at det er diskusjonene rundt Stig Johansens comeback, som var dråpen som fikk begeret til å renne over, tror supporterlederen Johansen har spilt en hovedrolle.

Ifølge Avisa Nordland tar Cato Hansen over treneransvaret i Bodø/Glimt, frem til en permanent løsning er på plass.

Her kan du lese mer om