UTLIGNING: Moldes Ola Kamara blir gratulert av Eirik Hestad (t.h.) og Martin Linnes (t.v.) etter 1-1-scoringen i Zagreb. Foto:Aleksandar Djorovic,NTB scanpix

Molde-seier i kveld betyr minst 50 mill. i kassen

Molde spiller i kveld for å komme videre i
Champions League-kvalifiseringen. Og veldig mye penger.

Artikkelen er over fire år gammel

– Vi har ikke budsjettert med noe, så alt er ren bonus, sier Molde-direktør Tarje Nordstrand Jacobsen.

VG LIVE: Følg Molde-Dinamo Zagreb fra klokken 19:00

125 mill. i Champions League

Men han innrømmer at det er mye penger som står på spill:

• Hvis Molde (1-1 borte) klarer å slå ut Dinamo Zagreb i Molde i kveld, er de sikret minst 50 mill. kroner. Vi forutsetter da at de taper i playoff om Champions League-plass og i stedet får gruppespill i Europa League. Taperne av playoffmatchene får nemlig 3 mill euro hver fra UEFA. I tillegg kommer pengene for å spille gruppespill i Europa League.

• Hvis Molde derimot vinner playoff-kampen, er de klare for gruppespillet i Champions League, noe som gir minst 125 mill. kroner.

• Hvis Molde skulle bli slått ut av Dinamo Zagreb i kveld, er de ute av Champions League, men får en ny sjanse til å kvalifisere seg til Europa League.

• Hvis de vinner playoff-kampen om Europa League og kommer inn i gruppespillet der, er de garantert minst 21 mill. kroner.

LES OGSÅ: Mestertrekket som sendte Molde til Champions League.

Spennende høst

– Dette er først og fremst en stor sportslig utfordring, sier Tarje Nordstrand Jacobsen.

– Vi har skaffet oss et godt utgangspunkt fra bortekampen, og jeg er trygg på at vi har kvalitet til å få et godt resultat også hjemme.

LES OGSÅ: Martin Linnes etter uavgjort mot Dinamo: - Alt i egne hender.

– Hvis vi greier dette, kan det bli en spennende høst med gode Europa-kamper, fastslår Molde-direktøren.

BAKLENGS: Moldes Joona Toivio (fv), keeper Ethan Horvath og Vegard Forren depper etter 1-0 scoringen til Dinamo Zagreb for ei uke siden. Foto:Aleksandar Djorovic,NTB scanpix

Han håper at flest mulig norske lag kommer seg inn i Europa League, der Rosenborg, Odd og Strømsgodset spiller 3. kvalik-rundekamper denne uken.

– Dette kan gi et kjempeløft for norsk fotball, sier Tarje Nordstrand Jacobsen.

Trekningen avgjørende

Toppfotballsjef Nils J. Semb mener at det er bare 50-50 sjanse for at Molde klarer å gå videre i kveld, tross det sterke borteresultatet.

– Zagreb er ingen enkel oppgave, selv om Molde har både hjemmebane og fordelen av kunstgress, mener han.

LES OGSÅ: Skullerud: - Derfor forlater jeg Molde.

– Hva med Champions League?

– Trekningen er veldig avgjørende for om Molde kan komme inn i Champions League. Det kan være ganske stor forskjell på nå-tilstanden til de lagene som ligger i potten der. For mange klubber er det tidlig på sesongen, det er en faktor som kan bety mye, sier Nils J. Semb.

PS: Dinamo Zagreb må spille uten motoren Paulo Machado, som fikk rødt kort etter at han ble byttet ut (!) i det første oppgjøret.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder