INNENDØRS: Glassbalkongen kan romme rundt 800 personer og kan brukes både under kamp og til andre arrangement. Foto: Ullevaal Stadion
INNENDØRS: Glassbalkongen kan romme rundt 800 personer og kan brukes både under kamp og til andre arrangement. Foto: Ullevaal Stadion

Bygger for 200 mill. - bare 2800 nye Ullevaal-seter

Slik blir nye Ullevaal stadion: * Glassbalkong * Rappellering * Kontorplasser

FOTBALL

(VG Nett) Ullevaal stadion får innendørs balkong og en kraftig ansiktsløftning i løpet av neste år.

Publisert:

Utbyggingen på Ullevaal koster drøye 200 millioner kroner, men kapasiteten blir «bare» utvidet med 2800 plasser - noe som gir en samlet tilskuerkapasitet på 28.500 plasser.

Til sammenligning kostet hele Fredrikstad stadion 220 millioner kroner, mens Sør Arena i Kristiansand kostet rundt 400 millioner kroner.

- Riktig kapasitet

Jack Hemmestad, som er administrerende direktør i Ullevaal Stadion, forklarer den høye prislappen sett i forhold til antall nye seter, slik:

- Det er to ting. Det ene er balkongen, som gir nye businessmuligheter. I tillegg vil det komme kontorlokaler i femte etasje. Det blir 1750 kvadratmeter med næringsarealer i forbindelse med denne utbyggingen, sier Hemmestad.

Det er tribunen på vestsiden som nå skal heves opp på nivå med de andre sidene på nasjonalarenaen. Hemmestad er glad for at utbyggingen av Ullevaal nærmer seg slutten.

- Vi får endelig sluttført nasjonalanlegget etter ti års utbygging. Vi får også en riktig kapasitet for nasjonalanlegget for fotball. Det tredje elementet er at vi får forsterket forretningskonseptet vårt med Ullevaal Panorama, som er en innvendig balkong, sier han til VG Nett.

Mer aktivitet

Balkongen kan romme 800 personer og gir panoramautsikt over hele stadion.

- Den kan brukes som VIP-konsept på kamper, «back stage» på konserter og til messer, konferanser og sosiale tilstelninger. Det blir også taubane og rappellering. Det blir en mer aktiv bruk av hele stadion, sier han.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Utbyggingen skal være ferdig ved utgangen av neste år, med mulighet for en førpremiere på cupfinalen.

Det er Veidekke ASA som skal stå for utbyggingen av tribune vest. I en pressemelding skriver de at dette blir de viktigste arbeidene som skal utføres:

* Nytt tribuneanlegg med ca. 3.000 nye plasser gir en samlet tilskuerkapasitet på 28.500)
* Bygging av cirka 160 nye kontorplasser i ny 5. etasje for utleie til idrettslige formål
* Arealer i ny 6. etasje som tilrettelegges for allsidige arrangementer
* VIP område i 6. etasje på cirka 800 kvadratmeter
* To nye utvendige trappetårn for adkomst/rømning fra 5. og 6. etasje
* Forsterkning av fundamenteringen med peler til fjell
* Bærekonstruksjoner i stål ca. 800 tonn
* Nytt tribunetak i samme høyde som resten av stadion
* Opparbeidelse av utomhusområdene mot Sognsveien

Her kan du lese mer om