SLUTTER NÅ: Tom Nordlie sammen med Maren Mjelde etter at Avaldsnes gikk til cupfinalen ved å ha slått Stabæk på straffesparkkonkurranse 12. september. Foto: Terje Pedersen , NTB scanpix

Tom Nordlie er ferdig i Avaldsnes

Trenerprofilen vil ikke kommentere den plutselige avskjeden

Elise Thorsnes: – Kommer ikke til å kommentere noe som helst

Avaldsnes er klare for cupfinalen i fotball, men det blir ikke med Tom Nordlie (53) på benken. Treneren slutter med øyeblikkelig virkning.

Avaldsnes sendte tirsdag ettermiddag ut en pressemelding om avskjeden underskrevet av Nordlie og styreleder Helge S. Gaard.

Etter det VG får opplyst skal det være personlige årsaker som gjør at Nordlie nå forlater klubben.

– Vi har blitt enige om dette. Det ligger forsåvidt en prosess bak det her, det har ikke gått over stokk og stein, men vi har hatt samtaler i dag, sier Gaard til VG.

– Er dere fornøyde med jobben Nordlie har gjort i Avaldsnes?

– Tom har gjort en veldig god sportslig jobb for oss. Vi kan ikke klage når vi er i cupfinalen og ligger på andreplass i serien.

– Har Nordlie hatt full tillit blant spillerne og i klubbledelsen?

– Han har hatt tillit så lenge han har vært trener her, ja.

VG har vært i kontakt med Nordlie som ikke ønsker å kommentere avgangen.

Pressemeldingen

Styreleder Gaard forteller at han leste opp pressemeldingen for spillertroppen i dag, og at det ikke kom «noen spesielle reaksjoner» før de gikk ut på feltet for å trene under ledelse av Nordlie-assistent Frank Berntzen. Han skal lede laget ut sesongen.

– Jeg kommer ikke til å kommentere noe som helst, sier Avaldsnes' landslagsspiller Elise Thorsnes til VG.

– Gjelder det alle spillerne i Avaldsnes?

– Ja. Du kan gjerne prøve noen andre, men jeg tror ikke du får noe svar.

– Hvorfor vil dere ikke kommentere en så dramatisk nyhet?

– Det vil jeg ikke si noe om.

– Kom Nordlies avgang som en overraskelse på spillergruppen?

– Det vil jeg ikke kommentere. Jeg beklager.

Nordlie har pendlet fra Østlandet, hvor familien har vært bosatt, til Avaldsnes for å lede laget denne sesongen.

Pressemeldingen

Avaldsnes har nettopp kommet med denne pressemeldingen underskrevet av Nordlie og styreleder Helge S. Gaard:

«Avaldsnes idrettslag bekrefter at klubben og Tom Nordlie har kommet til enighet om å avslutte samarbeidet. Tom Nordlie og klubben beklager tidspunktet dette skjer på da vi har kvalifisert oss til cupfinalen og ligger i posisjon med 4 poengs forsprang til å få en plass i Champions League. Men noen ganger må man sette andre ting i livet foran fotball. Tom Nordlie ønsker klubben, støtteapparat og spillerne lykke til videre og håper på fortsatt suksess. Klubben takker Tom Nordlie for innsatsen som blant annet har resultert i at klubben er klar for cupfinalen og ligger godt an i kampen om en plass i kommende års Champions League. Klubben ønsker Tom Nordlie lykke til videre. Hverken Tom Nordlie eller Avaldsnes Idrettslag vil komme med ytterligere kommentarer.»

Vestlandsklubben er ikke bare klar bare klar for cupfinalen mot LSK Kvinner 21. november, men ligger også på sølvplass i Toppserien 11 poeng bak romerikingene. Tom Nordlie ble ansatt som trener for Avaldsnes 15. desember i fjor.

– Jeg har ikke kommet hit for å bli nummer syv. Jeg er her for å skape noe. Jeg vil fornorske laget og gjøre det yngre. Jeg ønsker å gjøre laget bærekraftig over tid, men jeg som trener blir målt på resultater, selv om jeg legger merke til at det er enkelte som får beholde jobben, selv om de rykker ned, sa han etter ikke å ha fått fortsette i Sandnes Ulf etter nedrykket.

Tok over for Møller

Klubbens sportslige leder Arne Utvik fikk mye av æren for at Nordlie valgte nettopp Avaldsnes. Han har spyttet millioner av kroner inn i klubben.

Avaldsnes er en relativt ny klubb på toppnivå i kvinneserien og har bare spilt i Toppserien i tre sesonger. Det etter at eiendomsmillionæren Utvik begynte å øse penger inn i klubbkassen. I 2013 ble det cupsølv, i fjor havnet de på en noe skuffende femteplass og trener Arne Møller måtte gå.

Dermed kom Tom Nordlie inn. Han trente sitt første kvinnelag siden trenerdebuten med Skedsmo i 1987-88-sesongen. I mellomtiden har han trent både Odd, Vålerenga, Start, Viking, Fredrikstad og Sandnes Ulf i Tippeligaen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder