FORSVARER SEG: Johan Andersson i Lillestrøm-garderoben etter kampen mot Sandefjord søndag kveld.
FORSVARER SEG: Johan Andersson i Lillestrøm-garderoben etter kampen mot Sandefjord søndag kveld. Foto:Knut Espen Svegaarden,

Tar igjen mot Mini, Riise, Mathisen og Gytkjær: Andersson mener TV 2-ekspertene er kunnskapsløse om skaden hans

FOTBALL

LILLESTRØM (VG) Johan Andersson (31) beskyldes for både å «fake» skade - og for å være lat. Nå tar han igjen mot TV 2s fotballeksperter - gjennom VG.

Publisert:

- Jeg bryr meg ikke, de har ikke nok kunnskap til å uttale seg bastant om min kropp. Jeg har hatt så mange skader i mitt liv, og jeg kjenner min egen kropp, så jeg vet når jeg er skadet og ikke, sier Johan Andersson til VG der vi sitter i garderoben etter at Lillestrøm har slått Sandefjord 3-2 på Åråsen.

Andersson ante ikke at TV 2 hadde hatt han som tema før helgens serierunde før VG viste han hva kanalens eksperter hadde sagt om han søndag ettermiddag. Andersson leste med interesse det både Mini, John Arne Riise, Jesper Mathisen og Christian Gytkjær hadde sagt.

Mini: - Andersson er her i LSK, men har ikke spilt på to måneder. Siden juni. Han har bare sykmeldt seg selv, men det er ingen i legeapparatet eller støtteapparatet i LSK sier han er skadet eller syk. De sier: «Du er frisk». Han sier: «Nei, jeg er syk. Jeg skal ikke trene og spille». Han har meldt seg fullstendig ut så her har Lillestrøm absolutt noe å ta tak i.

Andersson: - Jeg bryr meg ikke om hva han sier, han vet ikke nok om dette. Jeg er skadet, uansett om han tror det eller ikke. Jeg har spilt fotball på toppnivå i 15 år, så jeg vet når jeg er skadet eller ikke. Ja, det stemmer at det ikke er funnet noe galt på ultralyd. Men jeg har vondt likevel, i magemusklene og ned i lysken.

- Aldri trent med han

John Arne Riise: - Han er en fantastisk spiller, men jeg trente med Lillestrøm i fjor og han er kanskje en av de lateste spillerne jeg har sett. Det Mini sier er faktisk helt sant. Ingen i støtteapparatet kunne vite hvorfor han ikke trente, men han hadde vondt, var dårlig eller syk. Alltid. Hvis legene eller fysio’n ikke finner noe, skal det være god grunn til å stå over trening. Jeg tror ikke han har lyst til å være der lenger for å være helt ærlig.

Andersson: - Dette irriterer meg. Jeg har aldri trent med John Arne Riise. Da han var innom her, så var jeg også skadet. Jeg fatter ikke hvorfor han sier sånt. Det går rykter om at jeg trener når jeg vil, at jeg rehabilterer når jeg vil. Det er selvsagt ikke riktig.

Jesper Mathisen: - Det å la klubben stå i en slik situasjon… Han er en meget viktig spiller for Lillestrøm når han er frisk og nå har han da bare sykmeldt seg. Det er sånn de gjør i arbeidslivet ellers, men fotballspillere skal da helst ikke gjøre det.

Andersson: - Hvis du ikke skjønner hele situasjonen, kan nok om en sak, så har jeg lært at da er det bedre å holde kjeft, være tyst.

Christian Gytkjær: - Jeg vil si noe til det her. Jeg kan forestille meg at dette kan skremme klubber vekk. Hvem vil hente en spiller som oppfører seg slik? Det er selvfølgelig også interesse for meg, og jeg kunne også nektet å spille kamper, men jeg tror det kan skremme klubber vekk. Det sier noe om personen hvis man oppfører seg slik.

Kan bli skremt

Andersson: - Han har et poeng, klubber kan bli skremt av sånt. Men nettopp derfor: Hvorfor skulle jeg fake en skade hvis det ødelegger for meg selv? Jeg har en kontrakt som går ut i Lillestrøm i høst. Da burde jeg vel være opptatt av å vise meg fram for både LSK og eventuelle andre klubber? Ikke fake skadet. Det henger ikke sammen i det hele tatt.

Johan Andersson snakker rolig. Han hisser seg ikke opp. Han påstår at det ikke er noe galt i LSK, at han ikke er lei klubben, at han ikke er på kant med noen. Johan Andersson er bare skadet. Mener han.

- Kommunikasjonen utad i LSK har vært dårlig. Mye kunne sett annerledes ut hvis kommunikasjonen hadde vært bedre, mener Johan Andersson - som forklarer skaden sin på følgende måte, og som har gjort at han ikke har spilt for A-laget til LSK siden hjemmekampen mot Viking 7. juni:

8-12 uker - minst

- Jeg har egentlig slitt hele sesongen, har kjent smerter i magen, i musklene og ned i lysken. Har liksom aldri fått brukt magemusklene skikkelig. De siste kampene jeg spilte var svake. Da stoppet jeg. Jeg er veldig interessert i fysiologi, og mener jeg kan mye om dette. Og jeg trenger hvile. Ja, jeg kunne prøvd meg igjen, hørt på hva folk sier, spilt igjen, men trolig fått enda større smerter og vært enda lengre borte fra fotballen. Dette er en skade som tar 8-12 uker å lege - minst. Og jeg trenger å hvile meg frisk, gjentar Johan Andersson.

Han sier at han «elsker fotball», og at han overhode ikke har noe å tjene på å fingere en skade.

- Jeg vil gjerne spille fotball neste sesong også, og da er ikke tingen å «spille» skadet. Hva skulle jeg tjene på det? Det gir jo ingen mening i det hele tatt, sier Johan Andersson til VG.

Her kan du lese mer om