Solskjær er Moldes nye manager

Har skrevet under kontrakt ut 2018-sesongen

Manageren om Molde: – Må snu trenden som har vært i år

Etter en rolig periode er Ole Gunnar Solskjær (42) tilbake som manager. Nå overtar han Molde – igjen.

Øyvind Knoph Askeland
ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Klubben har blitt enige med Solskjær om en avtale på tre og et halvt år. Treneren overtar med øyeblikkelig virkning og vil lede laget mot Celtic i Europa League torsdag.

VG+: Fra Kristiansund til Premier League: Solskjærs historie

Solskjær kom fra reservelaget til Manchester United da han ble manager i Molde for første gang i 2011. Tre år senere forlot Solskjær Molde for å bli manager i den daværende Premier League-klubben Cardiff.

– Det er store forandringer siden sist jeg var her. Jeg har hatt et år fri. Ferie. Jeg lovet familien det. Men jeg begynte å bli sulten på å komme på et høyt nivå igjen, sier Ole Gunnar Solskjær i et intervju med Molde-TV.

Solskjær har siden han fikk sparken i Cardiff i september i fjor holdt en lav profil, men dukket opp på treningsfeltet til Obos-laget Kristiansund tidlig denne sesongen.

Artikkelen fortsetter under bildet.

SLO ROSENBORG: Ole Gunnar Solskjær (til venstre) instruerer spillerne sine etter seieren over Rosenborg i cupfinalen på Ullevaal i 2013. Molde vant 4-2. Med på laget var blant andre Mats Møller Dæhli, Ørjan Håskjold Nyland, Even Hovland og Vegard Forren. Foto: Bjørn S. Delebekk , VG

På spørsmål om han så for seg en retur til klubben han vant to seriegull og et cupgull med fra 2011-2014, svarer Solskjær:

Comeback i Molde var nok ventet, men det ble et kortere opphold i Cardiff enn jeg ventet og håpet på. Jeg følte at jeg forlot Molde i veldig god tilstand. Nå var jeg ønsket tilbake, og det er jo kjekt.

Molde-Moe fleipet med pressen: – Kanskje jeg drar til Milan eller Barcelona

Skal snu dårlig Molde-trend

Solskjær legger til at det ikke er noen grunn til å forvente en revolusjon i Molde med det første, slik det ble da han først kom fra Manchester United.

– Nei, det er et annet utgangspunkt. Klubben er mye bedre stilt. Både mentalt, spillerstall og fasiliteter. Stallen har vunnet fem trofeer på de siste fire årene. Årets sesong har vært litt skuffende. Jeg må vekke den sulten igjen. Det har jeg kjent på selv også: Er jeg sulten nok til å komme tilbake og gi det som skal til for å nå toppen igjen. Det må spillerne også tenke på, sier Solskjær.

– Vi må snu den trenden som har vært der i år: Det har vært litt stang-ut. Det må snus, fortsetter manageren.

Artikkelen fortsetter under VGTV-klippet fra da Solskjær ble sparket i Cardiff.

Molde ligger for øyeblikket på sjuendeplass i Tippeligaen. I august fikk Tor Ole Skullerud, som tok gull med Molde i fjor, sparken.

I september ble det klart at administrerende direktør Tarje Nordstrand Jacobsen slutter i Molde. Etter det VG kjenner til skal hans avgang ha vært en del av Moldes plan for å kunne få Solskjær som manager.

Moldes nye manager sier onsdag at han ønsker å beholde Erling Moe i trenerteamet i klubben. Moe har ledet laget siden Skullerud ble fjernet i begynnelsen av august.

Nektet å snakke

VG besøkte Ole Gunnar Solskjær på treningsfeltet til Kristiansund i september. Den gang ønsket ikke treneren å snakke med VGs reporter fordi vedkommende hadde skrevet kritisk om fotballagenten Jim Solbakken, en nær venn av Solskjær.

Solskjær var også lenge taus om exiten fra Cardiff. Den eksentriske eieren Vincent Tan sa senere at nordmannen ikke var rett mann for klubben.

Cardiff rykket ned til Championship under Ole Gunnar Solskjærs ledelse.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder