FORSVARSVETERAN: Pa-Modou Kah har funnet seg en ny klubb. Her er han avbildet da VG møtte ham i Qatar for to år siden.

FORSVARSVETERAN: Pa-Modou Kah har funnet seg en ny klubb. Her er han avbildet da VG møtte ham i Qatar for to år siden. Foto:Wegard Bakkehaug,VG

Kah klar for kanadisk fotball

Blir likevel ikke lagkamerat med Adam Larsen Kwarasey

Fortsetter i MLS-ligaen i samme klubb som Marius Røvde

Pa-Modou Kah (34) blir ikke lagkamerat med Adam Larsen Kwarasey (27) i Portland Timbers, men flytter nordover for å spille for Vancouver Whitecaps.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Overgangen fra Portland Timbers til konkurrenten i den amerikanske proffligaen gikk i orden sent onsdag kveld norsk tid.

FORTID I VÅLERENGA: Pa-Modou Kah i aksjon for Vålerenga i en kamp for Vålerenga mot Sandefjord i 2003. Foto:Tore Berntsen,VG

Det bekrefter Kah selv overfor VG.

– Dette er en kjempebra overgang for meg og min familie. Jeg gleder meg masse. Whitecaps er et ungt lag med mye potensial. Jeg håper å hjelpe dem med min erfaring, sier Kah til VG.

Nordmann som keepertrener

Timbers, som nylig signerte tidligere Strømsgodset-keeper Adam Larsen Kwarasey, hentet Kah fra Al-Wahda i Saudi-Arabia våren 2013. 34-åringen har siden vært en sentral brikke i klubbens midtforsvar.

Selv om Kah ikke får spille sammen med Kwarasey vil ha fortsatt ha en norsktalende person i garderoben da Marius Røvde, med en fortid i blant andre Stabæk og LSK, er keepertrener for Whitecaps.

– Kah er en atletisk midtstopper med mye erfaring både fra MLS-ligaen og utenlands, sier Whitecaps-manager Carl Robinson.

Helt i Nederland

Kah spilte hele 14 sesonger i Europa og Midtøsten før han ble hentet til Timbers. Den gambiskfødte 34-åringen er vokst opp i Oslo og startet karrieren i Vålerenga før han flyttet til AIK i Stockholm. Han fikk kultstatus i nederlandske Roda før han dro til den økonomisk attraktive ligaen i Qatar der han var innom både Al-Khor og Qatar SC.

Da VG besøkte Kah i VM-landet i 2012 sa stopperen at han tvilte på om mange norske fotballspillere tjente bedre enn ham selv.

I tillegg til Kah og Kwarasey blir Mix Diskerud og Markus Naglestad (begge New York City) norske innslag i MLS-ligaen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder