SCORET: Stian Ringstad sendte Lillestrøm i ledelsen med det som var ment som et innlegg - men endte i mål. Foto: NTB Scanpix

Sjekk denne venstrebacken, Høgmo!

Ringstad og LSK senket Odd med landslagssjefen på tribunen

SKIEN (VG) (Odd - Lillestrøm 0-2) Den hjemmesterke Telemark-bataljonen Odd måtte kaste våpen - mot de hardtskytende LSK-ungguttene Stian Ringstad (22) og Marius Lundemo (20).

Morten Stokstad
ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Spesielt Ringstad har over tid vist seg som en så god venstreback at han bør være langt fremme i køen når Per-Mathias Høgmo på tirsdag tar ut landslagstroppen til privatkampene mot Frankrike og Russland.

- Jeg føler meg god nok, men går ikke rundt med store forhåpninger om å bli tatt ut, sier Stian Ringstad til VG.

Høgmo på plass

Landslagssjefen var på plass på Skagerak Arena og har lenge etterlyst en venstreback. Den 22 år gamle romerikingen med både fart og store offensive ferdigheter kan fort være en mann han velger å teste ut.

- Det har gått bra i år. Spesielt har jeg tatt noen steg defensivt. Det er hyggelig hvis Høgmo følger med meg, sier Ringstad.

Per-Mathias Høgmo var i Skien for å finsikte spillere som Fredrik Semb, Elba Rashani og Jone Samuelsen - i tillegg til nevnte Ringstad - men endte garantert opp med flest plusser på LSK-backen.

- Jeg vet ikke om noen bedre venstrebacker i Tippeligaen, sier trener Magnus Haglund.

Scoret på første sjansen

Allerede etter 11 minutter ga han Lillestrøm ledelsen. Et frispark fra over 30 meter, som var ment som et innlegg, føyk rett inn i det lengste hjørnet bak en noe feilplassert Odd-keeper André Hansen. Scoringen var Ringstads andre for sesongen. Det første kom i serieåpningen borte mot Haugesund.

Odd manglet det giret laget har hatt i de tre første hjemmekampene som har gitt full pott. Spillere som Elba Rashani og Jone Samuelsen har vært fremragende i sesonginnledningen, men klarte ikke å skinne mot LSK. Venstrevingen Rashani hadde et imponerende dribleshow gjennom gjestenes forsvar etter 24 minutter - uten at skuddet ga Arnold Origi de helt store problemene.

Lillestrøm økte ledelsen på lagets andre sjanse. Bjørn Helge Riise gjorde et strålende forarbeid da han dro bort Thomas Grøgaard og fikk lagt inn fra høyrekanten. André Hansen bokset ballen ut i feltet. Der dukket Marius Lundemo opp, og skjøt hardt i mål.

God kontroll

Resten av kampen lå Lillestrøm dypt og kontrollerte inn tre poeng. I andre omgang kom Odd aldri nærmere enn et par headinger fra Frode Johnsen, og to langskudd fra Lars-Kristian Eriksen og Herolind Shala.

Tre minutter før slutt kunne Tommy Høiland økt ledelsen på en kontring, men skuddet ble reddet av Hansen.

- Vi fulgte planen vi hadde. Det minnet om kampen vi hadde da vi vant i Bodø. Slapp til veldig få sjanser, og spillerne jobbet lojalt, sier LSK-trener Magnus Haglund til Cmore.

- Første omgang er svak. Helt energiløst. I andre omgang har vi ballen hele tiden, men skaper lite, sier Dag-Eilev Fagermo til Cmore.

- Vi er helt middels og under det i dag, sa Odd-kaptein Steffen Hagen til Cmore etter kampen.

Med seieren i rundens åpningskamp klatret LSK til en midlertidig fjerdeplass på tabellen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder