BISETTES: Slik så Ilen kirke i Trondheim ut før bisettelsen av fotballegenden Odd Iversen. Foto:Øystein Hernes,VG

Odd Iversen ble bisatt i dag: Eggen ber om «Ivers»-statue på Lerkendal

Rosenborg skal diskutere Eggens statue-forslag

TRONDHEIM/OSLO (VG) Odd Iversen ble bisatt i Ilen kirke i dag. Fotballegenden huskes best for et unikt fotballtalent og sitt store hjerte.

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Odd Iversen ble bisatt i Ilen Kirke i Trondheim i dag fra klokken 12.00. Fotballikonet gikk bort 29. desember etter en tids sykdom, 69 år gammel.

Nærmere 400 mennesker møtte opp for ta farvel med Iversen. Blant dem som var til stede i Ilen kirke var artist Åge Alexandersen. Han avsluttet bisettelsen ved å fremføre låten og Odd Iversen-hyllesten «Et bilde tån Ivers».

Tidligere lagkamerat Ola By Rise og Rosenborg-profilene Roar Strand og Nils Arne Eggen var også til stede. Sistnevnte holdt en lengre tale - en tale han avsluttet med disse ordene:

«Det er god plass til deg på Nils Arnes plass på Lerkendal».

– Vurderer «Ivers»-statue

MINNES: Odd Iversen huskes som én av Norges aller beste fotballspillere gjennom tidene. Foto:Øystein Hernes,VG

Ordene er et hint om hva som trolig er i vente utenfor Lerkendal stadion.

Nils Arne Eggen ble hedret med «Nils Arnes plass» i fjor. I løpet av året vil det reises en statue av Eggen på plassen. Der kan trenerlegenden nå få selskap av avdøde «Ivers».

Da Ola By Rise ga ut boken «Ballens Bane» i fjor høst handlet et kapittel om Odd Iversen. Der skrev den tidligere landslagskeeperen at Iversen burde få sin egen statue utenfor Lerkendal.

Daglig leder i Rosenborg, Tove Moe Dyrhaug, sier at hun hadde samtaler med Eggen om dette i romjulen.

– Da sa han til meg: «Du Tove, det er plass til Odd på Nils Arnes plass». Så vi får se på det, sier hun til Adresseavisen.

• Del dine tanker om Rosenborg-legenden i vår kondolanseprotkoll

Verdig avskjed

I tillegg til Nils Arne Eggen holdt blant andre fotballpresident Yngve Hallén og sønnen Tor taler. Et brev fra barnebarna til Iversen rørte mange av de fremmøtte i kirken.

«Jeg hadde ikke spilt fotball hvis det ikke var for deg. En drøm for meg var at du skulle få se meg på fotballbanen. Nå vet jeg at du vil se alle kampene mine», lød brevet.

Før bisettelsen fortalte kjente fotballpersonligheter om savnet etter Iversen.

– Det er en vakker dag og en mulighet til å trekke frem alle gode minner. Det er alltid trist når noen går bort, men jeg tror dette blir en verdig avskjed med Odd, sier By Rise til VG utenfor Ilen kirke.

– På en dag som denne føler jeg mest vemod og savnet av en god venn og fenomenal fotballspiller, sier Eggen.

– Det blir en trist dag, men en fin seremoni, sier Roar Strand.

Les saken:Svensk keeper om møtet med «Ivers»: - Bildet har forfulgt meg i alle år

– En varm person

Trioen beskriver «Ivers» som Rosenborgs beste spiller gjennom tidene, men husker legenden like godt for hans gode hjerte.

– Jeg vil huske Odd som RBKs største profil og spiller i historien. Han var en mann forut sin tid - med ekstreme ferdigheter. Mange trekker frem at det ikke var alt Odd taklet utenfor banen, men Odd hadde et stort hjerte, sier Rise.

Han trekker frem historien om da han selv manglet ett minutt på å få sin første seriemedalje, og Odd Iversen ga fra seg sin medalje.

– Den medaljen skulle jeg ha, sa Odd. Den hadde jeg fortjent, mimrer By Rise.

En annen som husker Odd Iversen for han varme vesen og store hjerte, er Roar Strand. Han hadde Iversen som materialforvalter i RBK på starten av 2000-tallet.

– Jeg minnes Odd som en varm person med et stort hjerte. Han var den som passet på oss. Han var alltid positiv, sier Strand til VG.

Nils Arne Eggen hentet Odd Iversen tilbake til Rosenborg på slutten av 1990-tallet. De to var nære venner.

– Vennskapet var som et vennskap skal være. Odd var en artig mann. Han var en replikkunstner med en fenomenal husk, minnes Eggen.

Målmaskin

Etter sin bortgang har Iversen blitt hyllet av hele fotball-Norge. I tillegg til Eggen og By Rise har kjente personligheter som Åge Hareide og John Carew delt sine minner om fotballspilleren og perspnligheten Odd Iversen.

– Odd var alltid der og passet på at jeg gjorde jobben min, sa Carew til VG om tiden med Iversen i Rosenborg.

– Som spiller hadde Odd Iversen alt. Han hadde et fantastisk fotballhode. I tillegg var fysikken hans utrolig, sa Hareide.

«Ivers» huskes best som en enorm målscorer og er norsk eliteseries fjerde mestscorende spiller med 158 mål. Med 30 mål på 18 kamper i 1968 har han rekorden for flest scoringer i én og samme sesong.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder