FORSVANT FRA ROSENBORG: Nicki Bille Nielsen var populær, men kontroversiell, etter flere utenomsportslige episoder. Her etter 3-0 seier mot Lillestrøm på Åråsen der han ble skadet. Foto:Frode Hansen,VG

Nicki Bille etter RBK-exiten: Orket ikke mer utenomsportslig støy

Nicki Bille Nielsen: - Jeg må innrømme at jeg ble veldig lei av det

Nicki Bille Nielsen (26) forsvant forrige uke fra Rosenborg og
norsk fotball. Nå forteller han at han var lei av medienes søkelys på utenomsportslige episoder

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Nicki Bille Nielsen fikk en kort, men stormfull periode i Rosenborg der flere episoder utenfor fotballbanen ble fremtredende.

Ble lei av mediene

I forrige uke ble Nicki Bille Nielsen klar for den franske klubben Evian, som endte midt på tabellen i La Ligue sist sesong. Nå forteller dansken om en av grunnene til at han forlot Trondheim.

- Jeg syns det er har vært en tendens til at mediene hengte seg opp i alt som ikke handlet om fotballen. Jeg må innrømme at jeg jeg ble veldig lei av det og jeg kunne merke at jeg ikke orket mer, sier Bille Nielsen til D´Bold.

Det var spesielt to episoder som gjorde at utenomsportslig støy ble omtalt:

*Høsten 2013 måtte spissen i fyllearresten i Trondheim, etter bybråk. Rosenborg sendte ham på sinnemestringskurs.

*Under påsken havnet Nielsen igjen i søkelyset, da han ble pågrepet av politiet i København under en bytur. Nielsen benektet at han gjorde noe kritikkverdig. Han er tiltalt for politivold.

Satte ikke agenten i arbeid

Dansken scoret 24 mål på 50 kamper for Rosenborg. Han er klar på at han ikke ville bort fra klubben for enhver pris.

- Jeg ville forlate Rosenborg, men det krever at det er interesse. Jeg hadde ikke satt agenten i gang med å søke etter noe nytt. Jeg ville ikke skifte for bare å skifte til noe dårligere enn Rosenborg, sier Nielsen.

Han hadde været i lekeland med sin sønn og sin kjæreste da han hørte om interessen fra den franske klubben. Da gikk det hele fort før klubbskiftet var i boks.

- Rosenborg er en «fet» klubb

Han sier at klubbskiftet ikke har noe med Rosenborg å gjøre.

- Rosenborg er en virkelig «fet» klubb. Jeg hadde et deilig første år og jeg var veldig glad for å være der. Dessverre var det bare for mye fokus på annet enn fotball, sier Nielsen.

Det ser ut til at dansken har funnet seg godt til rette i Frankrike allerede. På hans Instagram-profil har Nielsen lagt ut et bilde fra et boblebad på stranden etter to treningsøkter med sin nye klubb, der han gliser godt i finværet.

- Jeg gleder veldig til at komme ned, spille fotball og score mål. Det er hva det handler om. Samtdig et skritt opp for karrieren å spille i fransk fotball i forhold til Tippeligaen, sier Nielsen.

After two hard training sessions today, this is exactly what we need ☀️🇫🇷💪 #Bille #Wass #23 #18

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder