I VINDEN FORRIGE SESONG: Mats Møller Dæhli (19) var god og populær under Ole Gunnar Solskjærs ledelse i Cardiff forrige sesong, her mot Chelsea i Premier League (1-2). Denne sesongen er han blitt plassert på reservebenken av klubbens nye manager. Foto:Nina Eirin Rangøy,VG

Ekspert: - Cardiff kaster bort Møller Dæhlis talent

Mats Møller Dæhli (19) er plassert ute i kulden av Ole Gunnar Solskjærs manager-erstatter i Cardiff. Det er å kaste bort et talent, mener en ekspert på Championship-klubben.

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

- Cardiff City kaster bort de ekstraordinære talentene til Mats Møller Dæhli, skriver Scott Johnson på Wales Online.

Johnson er ifølge hjemmesiden fanskommentator og klubb-blogger for Cardiff.

Mats Møller Dæhli er etter alle solemerker å dømme i landslagssjef Per-Mathias Høgmos tropp til kampene mot Estland og Aserbajdsjan, når den blir offentliggjort i formiddag klokken 12.00.

Cardiffs mest tekniske

Kort fortalt hevder Scott Johnson i sitt fire dager gamle innlegg at Cardiff «trenger kreativiteten til sin beste spiller».

NEDTUR: Mats Møller Dæhli (19) fulgte Ole Gunnar Solskjær fra Molde til Cardiff. Etter Solskjærs avgang i september, har det gått trått for nordmannen i den walisiske klubben i Championship. Foto:Jørgen Braastad,VG

- Det er et faktum at Dæhli er klubbens mest tekniske spiller og Cardiffs mest lysende fremtidsspiller siden (waliseren) Aaron Ramsey (nå Arsenal). Derfor er det Slades jobb å finne en plass for ham (i laget), fordi det vil gjøre laget bedre, slår han fast.

Cardiffs nye manager Russel Slade er åpenbart ikke av samme mening. Ifølge Scott Johnson, som argumenterer for sitt syn med Møller Dæhli-fordelaktig statistikk, har nordmannen kun fått spille 25 minutter etter at Slade overtok for Ole Gunnar Solskjær - som etter marginal suksess måtte forlate Cardiff for halvannen måned siden.

- Han var en av de få positive forrige sesong og Ole Gunnar Solskjærs beste tilskudd under hans regjeringstid, mener kommentator og blogger Scott Johnson.

Han påpeker at Mats Møller Dæhli - vanligvis svært fremtredende på Norges landslag - har vært reserve «hver eneste gang» denne sesongen, og at det kan se ut som om han sliter med å tilpasse seg den fysiske spillestilen i Championship (nivået under Premier League) - og mindre ballkontakt.

Gått av moten

- Man skulle tro at supporterne «tok til våpnene», men de ser ut til å ha mistet noe av tiltroen til Dæhli etter noen mindre gode prestasjoner tidlig i sesongen. Det virker som om han har gått av moten. Det er rart hvordan tidene forandrer seg, skriver Scott Johnson - med et slags avsluttende hjertesukk.

Han mener nordmannen har fortsatt å skinne for Norge, mens han har underprestert - og ikke en gang har fått sjansen til å prestere - for Cardiff. Det har han imidlertid ikke vært alene om, ifølge Scott Johnson, og han har en «godkjent» unnskyldning: Møller Dæhli har så å si null erfaring med å spille på Championship-nivå.

- Dæhli er heller ingen risikofaktor når det gjelder arbeidsmoral. Han kan forsterke Cardiff. Hvis de ikke bruker ham, vil klubben miste ham, hevder Scott Johnson i sin kommentar publisert av Wales Online.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder