UVITENDE: Martin Ødegaard fortalte etter kampen mot Haugesund lørdag at han ikke vet om pappa Hans Erik har vært på besøk i Barcelona. Foto:NTB Scanpix,

Pappa Ødegaard på Barca-besøk

Men Martin (15) hevder han ikke kjenner til Spania-turen

HAUGESUND (VG) (Haugesund – Strømsgodset 3-2) Pappa Hans Erik Ødegaard (40) var denne uken i Barcelona for å bli bedre kjent med den spanske storklubben som ønsker å hente Martin Ødegaard (15).

  • Morten Stokstad
  • Øyvind Jacobsen
ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Selv vil ikke en hemmelighetsfull Hans Erik Ødegaard si noe om turen der han blant annet var gjest på Champions League-kampen mellom Barcelona og Ajax (3-1) tirsdag. Også den nederlandske klubben er svært interessert i det norske stortalentet, noe manager Frank de Boer fortalte i gårsdagens VG.

- Det har jeg ingen kommentar til, sier en vennlig, men bestemt pappa Ødegaard.

Han ønsker å ligge lavt og ikke bidra til ytterligere spekulasjoner om hvilken klubb som blir sønnens neste steg. Heller ikke agent Kent Karlsen, som har vært med og formidlet Barcelonas interesse, vil si noe om reisen til den katalanske gigantklubben. Men VG vet at Hans Erik Ødegaard var på Camp Nou på tirsdag.

- Må spørre pappa

Martin Ødegaard selv sier at han ikke visste at faren har vært og besøkt klubben til Lionel Messi og de andre verdensstjernene – som fikk kjørt seg mot Real Madrid etter Haugesund hadde full kontroll mot Ødegaard og Strømsgodset i Tippeligaen.

- Var han der? Det visste jeg ikke. Du må høre med ham. Jeg har ikke fått vite noe om det, sier Martin Ødegaard til VG, konfrontert med fars besøk hos katalanerne.

TAPTE: Martin Ødegaard var ikke fornøyd med egen innsats da Strømsgodset tapte mot Haugesund lørdag. Foto:Jan Kåre Ness,NTB Scanpix

- Du og jeg vet sikkert like mye om alt dette. Jeg konsentrerer meg om å spille og trene, så får vi se etter sesongen hva som skjer.

Hans Erik Ødegaard understreker at det ikke har skjedd noe som gjør at sønnen nærmer seg en overgang til Barcelona eller en annen europeisk storklubb. Ødegaard senior ønsker heller ikke å svare på VGs spørsmål om han også har besøkt Real Madrid.

Selv hadde Martin Ødegaard fått med seg Ajax-managerens oppfordring i gårsdagens VG om å velge klubben fra Amsterdam.

- Hehe. Det var hyggelig, naturligvis, men jeg tenker ikke så mye på det.

Mot FK Haugesund var Ødegaard, i likhet med resten av Strømsgodset-laget, et stykke under normalt nivå. 75 minutter uten å være involvert i en eneste målsjanse ble det for 15-åringen.

Erstatter Peter Kovacs (37) scoret to ganger det siste kvarteret. Dermed er ungareren med sine 74 seriescoringer på øverste nivå i Norge – den mestscorende utlending gjennom tidende, sammen med Daniel Nannskog (Stabæk).

Tunge og treige

Fjorårets seriemester var imidlertid aldri i nærheten av å ta med seg poeng fra Haugesund. Vertene var mange hakk bedre gjennom hele kampen. Strømsgodset virket tunge og trege.

FK Haugesund-trener Jostein Grindhaug sier de ikke tok spesielt hensyn til norsk fotballs vidunderbarn da de la taktikken.

- Det hadde vi ikke våget. Da hadde det blitt mye kjeft å få om noe skjedde. Vi klarte likevel å holde både ham og resten av laget deres unna. Jeg er veldig glad nå, sier Grindhaug til VG.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder