GULL: Molde ble seriemestere i fotball etter 1-0 over Hønefoss i november 2012. Etter kampen ble Ole Gunnar Solskjær hyllet av supporterne. Foto:Bjørn S. Delebekk,VG

Tidligere Molde-helt: - Solskjær vil være et godt valg

Jan Fuglset beklager om Skullerud gir seg - men har eks-sjefen som favoritt til å overta

Jan Fuglset tror Molde vil innlede samtaler med Ole Gunnar Solskjær dersom Tor Ole Skullerud gir seg som trener i klubben.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Fuglset spilte for Molde i tilsammen 13 sesonger på 1960-, 70 - og -80-tallet. Søndag meldte TV2 at Tor Ole Skullerud gir seg som Molde-trener etter denne sesongen. Nå håper klubblegenden Solskjær kan være åpen for en retur.

- Tor Ole har gjort en kjempejobb i Molde. Han kan være stolt av det han har prestert. Det blir trist om han drar, jeg hadde håpet han ville bli lenger, sier Fuglset til VG.

Dersom Skullerud gir seg, tror han Molde vil snakke med Solskjær.

MOLDE-LEGENDE: Jan Fuglset. Foto:Per Tormod Nilsen,VG

- Jeg ser ikke bort fra at det er Ole Gunnar som overtar. Han er en flott fyr og han har gjort en god jobb her tidligere, sier Fuglset og legger til:

- Ole Gunnar Solskjær vil være et godt valg.

Ville ikke kommentere egen fremtid

Rosenborg og Molde spilte 1-1 på Lerkendal lørdag. Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen mente etter kampen at hans spillere er mye bedre trent enn Molde.

- De lå strødd de siste tyve minuttene, sa Ingebrigtsen om Molde-spillerne etter kampen.

Skullerud kommentere sin egen fremtid i klubben lørdag.

– Selv om andre driver og kommenterer rundt det, så har ikke jeg noen kommentar til det. Så enkelt er det. Jeg har ikke noe å melde i den anledning, sier MFK-treneren til VG.

UAVGJORT: Tor Ole Skullerud og Kåre Ingebrigtsen (foran) fikk ett poeng hver da Rosenborg og Molde møttes på Lerkendal i helgen. Foto:Bjørn S. Delebekk,VG

Styreleder i Molde Fotballklubb, Øystein Neerland, hadde dette å si om Solskjær lørdag:

– Vi har ikke hatt dette oppe som tema så langt. Så får vi se utover høsten.

Han utelukker ikke at de vil snakke med Solskjær.

– Vi får ta den planleggingen når vi kommer så langt. Nå konsentrerer vi oss om de 16 kampene som er igjen. Det er mye igjen av sesongen. Og vi har mye å jobbe med, sa Neerland etter kampen lørdag.

Mandag ble det kjent at Start må lete etter ny trener, siden Mons Ivar Mjelde gir seg som trener i klubben etter denne sesongen.

Ledet Molde til to seriegull

Solskjær var trener for Molde fra 2011 til 2014. Han ledet Molde til seriegull i første forsøk og fulgte opp med ett nytt seriegull året etter. I 2013 vant Molde cupfinalen mot Rosenborg.

- Molde har nok mange navn på blokka, dersom Skullerud gir seg, sier Fuglset.

STORSCORER: Jan Fuglset var en storscorer i 20 år. I 1976 scoret han hele seks mål for Molde mot Strømsgodset i en og samme kamp. Her jublet han for en av de scoringene. Foto:Bjørn Eckhardt,VG

- Tror du Molde vil være betenkt med å ansette Solskjær igjen, siden han gikk fra Molde til Cardiff sist?

- Nei. Men Molde vil nok ha en lang og god samtale med Solskjær. Og det er nå slik at trenere kommer og går. Men Ole Gunnar er en kjernekar, sier Fuglset.

Arild Stavrum, som spilte sammen med Solskjær i Molde på 1990-tallet, vil ikke kommentere trenersituasjonen i Molde. Heller ikke tidligere Molde-profil Harry Hestad vil si noe om saken.

Molde er på 5. plass på Tippeligaen etter 14 serierunder. Molde har 22 poeng. Rosenborg leder med 33 poeng.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder