Kan koste Real Madrid mellom 20 og 30 millioner kroner

Lokalavis: Far og sønn Ødegaard flytter umiddelbart ved signering

Alt klart for Ødegaards Real-forhandlinger

OSLO/MADRID (VG) Strømsgodsets Martin Ødegaard (16) har bestemt seg for å gå til Real Madrid. Nå skal klubbene snakke om kontrakt og penger.

 • Øyvind Brenne
 • Morten Stokstad
 • Øyvind Askeland

Artikkelen er over fem år gammel

Som VG skrev ved midnatt, har Ødegaard bestemt seg for at hans fotballfremtid ligger hos gigantklubben i Madrid.

Nå starter forhandlingene, og etter det VG erfarer er det både personlig kontrakt og overgangssum som skal snakkes om. Forhandlingene innledes, ifølge Drammens Tidende, mandag kveld eller tirsdag morgen.

Strømsgodsets sportssjef Jostein Flo har ikke svart VG i hele dag. Det har heller ikke Martin Ødegaards far, Hans Erik Ødegaard, gjort hverken i helgen eller mandag.

– Den dagen Martin bestemmer seg, får alle vite det. Vi vil ikke være med på å spre rykter, sier imidlertid sistnevnte til NRK.

En overgangssum for Martin Ødegaard vil etter det VG erfarer bli på et sted mellom 20 og 30 millioner kroner. I tillegg vil Strømsgodset kunne få prosenter ved videresalg. Lokalavisen Drammens Tidende skriver mandag ettermiddag at far og sønn Ødegaard flytter til Madrid med en gang avtalen er underskrevet.

Lite Ødegaard-oppmerksomhet

I Spania har det vært rolig rundt overgangen til den 16 år gamle nordmannen. Fordi spansk presse har konsentrert seg om Real Madrids tap for Atlético Madrid i cupen, kritikk mot manager Carlo Ancelotti og 3-0-seier mot Getafe, har manageren sluppet unna å svare på spørsmål om Ødegaard.

Da VG forsøkte å stille spørsmål til Ancelotti om overgangen lørdag, stoppet Real Madrid-representanter forsøket. Klubbens supporterbutikk ved hjemmebanen Santiago Bernabéu er imidlertid klare for at Ødegaard skal få drakt nummer 16.
Den legges ut for salg «så snart overgangen er offentliggjort»

Hentet med privatfly

Fotball-Europas mest ettertraktede tenåring er inne i sitt andre og siste kontraktsår med Strømsgodset, som har vært passiv tilskuer til at Martin Ødegaard og faren Hans Erik har reist Europa rundt siden sesongslutt og latt kremen av kontinentale toppklubber selge seg inn hos dem, og ikke omvendt.

Nå står etter alt å dømme supertungvektere som Bayern München, Barcelona, Liverpool, Arsenal og Manchester-duoen City og United forsmådde tilbake.

Da et privatfly landet på Rygge forrige tirsdag for å ta far tilbake til Madrid for tredje gang, og sønn for andre gang i løpet av de siste ukene, fikk omverdenen den tydeligste indikasjonen hittil på at en Ødegaards avgjørelse rundt egen fotballfremtid nærmet seg.

Da han ble fotografert på VIP-tribunen på Atléticos hjemmebane Vicente Calderón i forbindelse med Madrid-derbyet i den spanske cupen, tok velinformerte sportsjournalister det til inntekt for at overgangen mer eller mindre var i boks.

Les også

Mer om

 1. Strømsgodset IF
 2. Spansk fotball
 3. Martin Ødegaard

Flere artikler

 1. Ødegaard-sagaen fra A til Å

 2. Presentert som Real Madrid-spiller i dag: Slik svarte Ødegaard om stjernemøtet

 3. Opplysninger til VG: Martin til Madrid for å bli Real-spiller

 4. Real Madrid-journalist: – Vet at Ødegaard er fornøyd med klubben

 5. Spanske kilder: Kan få startlønn på 20 millioner

 6. - Dra til Madrid, Martin

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder