BOM: Dette straffesparket fra Vegard Forren endte ikke i scoring. Molde er ute av Europa League. Foto: Scanpix,

Forren med straffebom og selvmål da Molde røk ut

Trener Skullerud: - Dette var nok tungt for Vegard

Moström: - Vegard er veldig skuffet og har det tungt

MOLDE (VG) (Molde - Zarja 1-2, sammenlagt 2-3) På stillingen 1-1 med tre minutter igjen å spille fikk Molde straffespark. Vegard Forren bommet.

  • Einar Orten Trovåg
ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Bare to minutter senere var Forren uheldig scoret selvmål. Og som om ikke det var nok bommet også Mohamed Elyounoussi på straffespark på overtid. Dermed vant Zarja 2-1 og slo ut Molde fra Europa League.

- Dette var nok tungt for Vegard. Men vi blir fort ferdige med dette, sier Molde-trener Tor Ole Skullerud til VG.

- Han scorer på ni av ti. Vegard er veldig skuffet. Han har det tungt i dag, men kommer sterkt tilbake. Jeg mener Vegard er den beste stopperen i Tippeligaen, sier lagkamerat Mattias Moström.

Forren og Elyounoussi var rikignok ikke de eneste som burde ha scoret i 2. omgang. Etter 77 minutter fikk Harmeet Singh en kjempesjanse til å sette inn det viktige 2-1-målet, men keeper Nikita Sjevtsjenko reddet da også.

VG LIVE:Vi fulgte kampen direkte her!

Molde styrte mye av spillet i 1. omgang, men slet med å spille seg gjennom Zarja-forsvaret. Hele stadion trodde riktig nok at Fredrik Gulbrandsen scoret etter 16 minutter, men assistentdommeren var oppe med flagget. Og da ledet allerede Zarja 1-0, etter at kapteinen Kamenyuka avsluttet en kontring med mål etter to minutter.

Gulbrandsen-mål

Etter 31 minutter kunne Zarja fort gått opp i 2-0, noe som i tilfelle ville bety at Molde måtte score tre for å avansere. Men avslutningen fra Ljubenovic ble glimrende reddet av Ørjan Håskjold Nyland.

To minutter før pause utlignet Molde til 1-1. Fredrik Gulbrandsen gikk opp i duell med keeper Nikita Sjevtsjenko, som mistet ballen. Dermed kunne Gulbrandsen sette ballen i mål fra bare et par meter.

- Det var et seigt Molde-lag. Kampbildet ble som vi fryktet, der et godt ukarinsk lag plaget oss på kontringer. Vi var bedre i 2. omgang og skapte mange sjanser. Så dette er selvfølgelig veldig skuffende. Totalt sett var vi det beste laget både i dag og over to kamper, sier Skullerud.

- Hva sier det om norsk fotball at Tippeligaens klart beste lag ryker ut i tredje kvalifiseringsrunde til Europa League?

- Klart vi er skuffet over å ikke gå videre herfra. Men denne kampen taler for seg selv. Vi kunne like gjerne gått videre. Når det gjelder tilstanden til norsk fotball får andre vurdere den.

Husket Basel

Veteran Daniel Berg Hestad husket tilbake på Basel-kampen fra to år siden da Molde røk ut etter at Magne Hoseth misset på straffe.

- Men vi får bare stå opp i morgen. Vi har tross alt ikke tapt siden Odd-kampen i andre serierunde. Vi må ikke miste selvtilliten på grunn av dette. Ukrainia er et stort land med mange gode fotballspillere. Så det er ikke pinlig. Men spillerne tar det tungt nå, sier Hestad til VG.

PS!På tribunen satt Marcus Pedersen for å se det som kan bli spissens nye lagkompiser.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder