I MOLDE: Tor Ole Skullerud ble presentert som ny Molde-trener mandag. Til venstre styreleder Øystein Neerland og til høyre administrerende dirketør Tarje Nordstrand Jacobsen. Foto: Hugo Tingvoll

Skullerud presentert i Molde: - Kan utvikle oss videre

Ole Gunnar Solskjær: - Ønsker ham og klubben lykke til

MOLDE/OSLO (VG) Ole Gunnar Solskjærs (40) etterfølger tror han kan klare å ta Molde enda et hakk videre, men innrømmer at han føler et solid forventningspress.

ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

Tor Ole Skullerud (43) ble mandag presentert som ny Molde-trener etter Ole Gunnar Solskjær. Den tidligere landslagsassistenten tar over et lag som har tatt to seriegull og ett cupmesterskap på tre år under det forrige regimet.

- Ja, det ligger et forventningspress her, men sånn må det også være. Det er noe jeg lever helt greit med. Jeg kommer til å gjøre tingene på min måte. Jeg kommer til å lede laget på en måte som ligner mye på det som har vært gjort fram til nå. Det er derfor jeg er ansatt, sier Skullerud til VG.

- Det er et grunnlag her og en toppfotballkultur jeg falt for. Jeg tror vi kan utvikle oss videre fra en fantastisk periode for klubben, og er ydmyk i forhold til hva som er skapt og gjort tidligere, fortsetter 43-åringen som har signert en toårskontrakt med opsjon på et tredje år.

Fra landslaget

Han hadde stor suksess med det norske U21-landslaget som tok bronse i sommerens U21-EM i Israel. I høst har Skullerud fungert som Per-Mathias Høgmos assistent på A-landslaget, men droppet turen til Abu Dhabi for å forhandle med Molde.

Skullerud og Molde får 125 millioner millioner av Kjell Inge Røkke og Bjørn Rune Gjelsten til å skape et topplag, men må samtidig starte oppkjøringen uten deler av rammeverket som har tatt tre titler på tre sesonger.

Solskjær tok med seg Richard Hartis og Marks Dempsey fra støtteapparatet til Cardiff. Også Mads Møller Dæhli forsvant ut dørene på Aker stadion med kurs for Wales. Dessuten har også speider John Vik og fysisk trener Rene Skovdahl blitt med på lasset. Også fysioterapeut Leif Arne Lystad er borte.

Hvem som skal lede Molde sammen med Skullerud i 2014 er foreløpig ikke klart.

Var førstevalget

- Dette er en veldig god dag for Molde Fotballklubb da vi nå har fått på plass en viktig brikke for klubben. Vi har et solid fundament og et godt utgangspunkt for å utvikle oss videre. Vi skal være en klubb som kjemper i toppen av norsk fotball, sier styreleder Øystein Neerland.

Han understreker at Skullerud hele veien har vært klubbens førstevalg som Solskjær-erstatter slik VG skrev 2. januar.

- Jeg er fryktelig glad for å være på plass i Molde. Jeg har hatt sommerfugler i magen hele dagen. Det er en stor dag for meg at de har vist meg tilliten med å ta dette videre, sier Skullerud.

- Jeg er glad for at MFK fikk løst trenersituasjonen så raskt og at de fikk en så god mann. Tor Ole har vist han jobber godt med unge fotballspillere og er høyt respektert. Jeg vil ønske ham og klubben lykke til og vil følge laget tett fra Cardiff, sier Ole Gunnar Solskjær i en pressemelding.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder