MOTTOK PRIS: Liverpool-legenden Ian Rush (t.v) og Mohamed Salah etter FWA Player of the Year-prisutdelingen.

Salahs breiale melding: − Jeg er best

Liverpool-stjernen Mohamed Salah (29) vant nok en pris for sitt glitrende angrepsspill. Helt fortjent, ifølge ham selv.

Av 

Vegard Aulstad

 og 

Publisert:

Her er lørdagens oddstips!

– Hvis du sammenligner meg med en hvilken som helst spiller i min posisjon, ikke bare innad i mitt lag, men i verden, vil man se at jeg er den beste, sa Salah i et intervju med beIN-sports, senere gjengitt i fotballpressen rundt om.

Det var i forbindelse med utdelingen av FWA (The Football Writers' Association) «årets spiller»-pris at Salah bruste med fjærene.

Egypteren har et poeng - for til tross for en formdupp i de seneste kampene, har han scoret hele 30 ganger på 48 kamper i alle turneringer denne sesongen. I Premier League ligger han én scoring (22) foran Heung-Min Son (21) i kampen om toppscorertittelen i ligaen.

– Jeg fokuserer alltid på mine arbeidsoppgaver og gjør mitt beste - og tallene mine beviser mitt utsagn, fortsetter Salah.
– Jeg liker alltid å skape nye utfordringer for meg selv, fortsetter han, og poengterer at hans oppgave fortsatt er å kunne endre seg så han ikke fremstår statisk i sitt spill.

Lørdag venter Chelsea i finalen i FA-cupen, mens Real Madrid er motstanderen til Liverpool i slutten av mai. Da skal Champions League avgjøres. Salah blir naturligvis en nøkkelspiller i begge enkeltkampene og jaget etter Premier League-tittelen. I hjemlig serie ligger de dog tre poeng bak Manchester City, og er avhengig av at de lyseblå tryner på målstreken.

Chelsea kommer til lørdagens finale med skadetrøbbel. Mateo Kovacic skadet seg mot Leeds i midtuken. N’Golo Kanté er usikker, mens Ben Chilwell og Callum Hudson-Odoi høyst trolig er uaktuelle. Fabinho er ute for de røde.

Den regjerende Champions League-mesteren tapte Ligacup-finalen mot nettopp Liverpool i februar, og de blir i beste fall nummer tre i Premier League. Manager Thomas Tuchel fikk på fredagens pressekonferanse spørsmål om FA Cup-finalen blir sesongdefinerende for London-klubben.

– Vi har en sjanse her til å vinne et engelsk trofé. Vi nådde ligacupfinalen og vant klubb-VM. Det finnes lag med bedre sesonger, og det er lag som har hatt svakere, svarte tyskeren.

VGs tips: Chelsea - Liverpool

* FA-cupfinalen spilles på Wembley. Disse lagene møttes i ligacupfinalen i slutten av februar - det var en kamp som ble avgjort på straffespark etter 0-0 etter ekstraomganger. Til tross for en målløs match så skapte begge lag brukbart med målsjanser.

* Begge lag vant hver sin midtukekamp. Det er kanskje ikke samme gnist over Liverpool som det var for bare et par uker siden. Men Anfield-klubben viste styrke ved å vende 0-1 og en tidlig kalddusj til 2-1-seier.

* Chelsea har én dag mindre restitusjon ettersom de spilte onsdag kveld. De fikk en nokså lett bortematch mot Leeds (3-0).

* Liverpools form over tid er det som taler for at Merseyside-klubben er favoritter. De er ubeseiret i alle sammenhenger på 15 kamper (12-3-0). Tenk på at de fikk hvilt spillere i tirsdagens Villa Park-oppgjør.

* Liverpool-triumf til 2,05 i odds er vårt forslag i et vanlig HUB-spill. Begge Lag Scorer til 1,70 i singleodds er et mulig alternativ. Spillefristen er kl. 17.44 og Viasat 4 viser kampen.

Publisert:

VG er e-kommisjonær og har et kommersielt samarbeid med Norsk Tipping. Oddstips gir inntekter basert på historisk e-kommisjonær-omsetning. Norsk Tipping har ikke innflytelse på hvordan VG redaksjonelt omtaler innholdet - her står redaksjonen fritt.

Mer om

Tippetips

Liverpool FC

Chelsea FC

FA-cupen

Mohamed Salah

Flere artikler

 1. Liverpool vant FA-cupfinalen etter straffedrama: – Har ikke negler igjen

 2. Klopp lei av kvadrupel-snakk: – Jeg kan ikke tro det

 3. Klopp i ekstase etter viktig seier: – Jeg elsket det

 4. Slik kan det bli historisk Premier League-avslutning

 5. Liverpools skuffelse etter utrolig gulldrama: – Vi beholdt troen

Fra andre aviser

 1. Liverpool vant FA-cupfinalen etter straffedrama: – Har ikke negler igjen

  Aftenposten
 2. Klopp lei av kvadrupel-snakk: – Jeg kan ikke tro det

  Aftenposten
 3. Salah vil ha Real Madrid-hevn: – La oss møte dem igjen

  Aftenposten
 4. Klopp i ekstase etter viktig seier: – Jeg elsket det

  Aftenposten
 5. Klopp i ekstase etter viktig seier: – Jeg elsket det

  Bergens Tidende
 6. Slik kan det bli historisk Premier League-avslutning

  Aftenposten

Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med Kickback.no