- FERDIG: Roberto Donadonis tid som italiensk landslagssjef skal være over. Foto: EPA

Avviser Donadoni-exit

Det hersker usikkerhet rundt den italienske landslagssjefen Roberto Donadonis framtid.

  • Gunnar Bøthun
Publisert:


Donadoni har lenge fått føle hvordan det er å hoppe etter Marcello Lippi. Etter heftige spekulasjoner i italienske aviser, meldte i dag vanligvis pålitelige BBC at den tidligere Milan-legenden var ferdig som landslagssjef for «Azurri».

Nå skriver imidlertid Sky Sports at det italienske fotballforbundet nekter for å ha gitt den tidligere Livorno-bossen sparken.

- Det er ingenting offisielt som er klart, sier en talsmann for fotballforbundet.

NTB melder at den italienske fotballpresidenten Giancarlo Abete skal møte Donadoni enten mandag 30. juni eller tirsdag 1. juli i Roma, og at en avgjørelse kan bli fattet etter det.

Dette melder også Channel4, som siterer forbundet på følgende:

- En avgjørelse vil bli fattet innen få dager.

DISKUTER EM HER!

- Jeg vil aldri vurdere å trekke meg, sa hovedpersonen selv på pressekonferansen etter tapet mot Spania.

TILBAKE FOR ITALIA? Roma-stjernen Francesco Totti skal være villig til å trekke i blått igjen - hvis Marcello Lippi blir sjef. Foto: AP


Les også:
«Å se dem gråte stikker meg i hjertet»

Press fra pressen

Den italienske pressen har nærmest krevd at Lippi - som ledet Italia til VM-gull i Tyskland for to år siden - kommer tilbake som landslagssjef. Og etter at Italia tapte på straffespark for Spania søndag, kan de nå få viljen sin.

I Østerrike og Sveits har Donadoni fått mye pepper av pressen, blant annet har det blitt hevdet at Italias statsminister Silvio Berlusconi har styrt laguttaket.

Les også:Donadoni fikk refs for monoton stemme

Semi-klausul

BBC meldte også at Donadoni skrev under på en ny toårskontrakt like før EM startet, med en klausul om at kontrakten kunne revurderes hvis Italia ikke nådde semifinalen.

Dermed kunne straffespark-tapet mot Spania blir Donadonis bane som Italia-sjef. Channel4 skriver imidlertid at denne klausulen ble fjernet før Donadoni skrev under.

Stjerne-comeback?

Samme nettside skriver også at stjernene Francesco Totti og Alessandro Neste vil vurdere å spille med flagget på brystet igjen hvis Lippi kommer tilbake i sjefstolen.

PS! Lippi er for øyeblikket ikke trener for noe lag.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder