Bratseth om Molde-nedturen: - Unødvendig

Bratseth og Sandstø samstemte: RBK med størst sjanse for EL

Tidligere landslagsspiller Rune Bratseth (54) har ett ord for å beskrive gårsdagens Molde-nedtur: Unødvendig.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

– Molde var gode nok til å avansere, men marginer og manglende ferdigheter, spesielt fra 11-meteren, ødela. Det var så unødvendig - og fryktelig dumt for norsk fotball, sier Viasat 4-eksperten.

Han har selv opplevd Champions League-eventyret som Molde i går misset etter å ha brent to av tre straffespark. Med de brente straffesparkene, kan Molde også si adjø til flere titalls millioner kroner.

Rekdal om straffebrølerne: - Helt sykt

Forstår omstrid Løken-uttalelse

Laget var det eneste norske med mulighet for å kvalifisere seg til Champions League, og med de ute kan det se ut som om det ligger noe i NRK-ekspert Karl-Petter Løken uttalelse fra etter Tippeliga-starten.

– Ikke engang de beste norske klubbene har god nok kvalitet til å hevde seg i Europa, og Champions League er i dag langt over norsk nivå, sa han til statskanalen i april.

– Man kan forstå uttalelsen, sier Rune Bratseth, og fortsetter:

Bildespesial: Molde røk i CL-kvaliken

– Men nivået er veldig bra i Europa. Selv om man vinner ligaen i Norge, så er det en lang vei å gå for å komme til gruppespillet i Champions League. Jeg synes de norske klubbenes innsats i Europa har vært positiv i år. De har vist at de virkelig tar europa-cupene på alvor, sier Bratseth.

VGs fotballkommentator mener: Det blåser en svak medvind over norsk fotball igjen

– RBK med størst Europa League-muligheter

Han håper nå, og tror, at minst ett av de fire gjenværende norske lagene i Europa League-kvalifiseringen tar seg til gruppespillet der.

– Det hjelper jo ikke bare å være med i kvalik. Vi får håpe at i hvert fall ett av de norske lagene tar seg videre til gruppespillet i Europa League, sier Bratseth.

– Du håper, men tror du det skjer?

– Ja, det må man ha tro på og. Har man ikke tro, kan man bare droppe ut av hele greia, svarer Bratseth.

– Hvilket lag ser du for deg har mest sannsynlighet til å klare det?

– Akkurat nå vil jeg si Rosenborg, sier den tidligere RBK-spilleren, men er usikker på om serielederen kan bli det neste laget som på sikt når Champions League-sluttspillet.

LANDSLAGSPROFIL: Rune Bratseth fikk 60 kamper for A-laget til Norge. Foto:Robert S. Eik,VG

– Det er ikke sånn at jeg ser Rosenborg som det neste norske laget i Champions League, og jeg er usikker på når et norsk lag kommer til å være der, medgir Bratseth.

–Kan bli ny CL-æra for RBK

Arne Sandstø ser imidlertid for seg at det blir nettopp Rosenborg, som på 90- og 00-tallet hadde sin storhetstid med 13 seriegull på rad og en rekke med sesonger i Europas gjeveste turnering.

– Rosenborg er ikke det de en gang var, men jeg synes Kåre Ingebrigtsen har gjort en veldig god jobb med laget. Han er klar og tydelig på spillemåten, og har fått spillerne til å tro på den, sier Sandstø til VG.

– Hvis Rosenborg er tålmodige, tar seg tid til å bygge laget og forsterke det, tror jeg de kan få en ny Champions League-æra, uten at vi trenger å dra sammenligningen helt til Eggen-perioden. Den er uten sidestykke, fortsetter fotballeksperten, som i 2000 ledet Odd til cupgull.

Han ser, i likhet med Rune Bratseth, på Rosenborg som det norske laget med størst sjanse til å nå Europa League-gruppespillet.

EKSPERT: Arne Sandstø var en av VGs Tippeliga-eksperter under fjorårets Tippeliga. Foto:Jørgen Braastad,VG

– Rosenborg virker å være i best form per dags dato, men alle de resterende lagene har en sjanse. Jeg håper inderlig at minst ett av de, Molde, Rosenborg, Strømsgodset og Odd, klarer å kvalifisere seg, sier Sandstø.

Ikke enig med Løken-uttalelse

På tross av at Molde ikke lenger har muligheten til å nå Champions League-gruppespillet, synes han ikke utspillet til Karl-Petter Løken fra tidligere i år har så mye hold i seg.

– Det blir for snevert og enkelt å si at norske lag ikke har noe der å gjøre. Norske lag er like verdige som utenlandske, og i går var det utrolig bittert at Molde røk. Jeg synes de spilte bra og var bedre organisert enn motstanderne, selv om de kanskje hadde bedre enkeltspillere, sier Sandstø, og minner om:

– Grunnen til at vi elsker fotball, er uforutsigbarheten. Alt kan skje.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder