MÅ JOBBE HARDERE: Liverpool-manager Brendan Rodgers mener Mario Balotelli må jobbe hardere for å spille seg inn på Liverpool-maget. Foto:Adrian Dennis,Afp

Rodgers ikke fornøyd med Balotelli

VGs oddstips: Liverpool fortsetter sin flotte form

Liverpool-manager Brendan Rodgers innrømmer at han ikke var fornøyd med det matchvinner Mario Balotelli viste mot Besiktas i midtuken.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

På spørsmål på pressekonferansen før dagens kamp mot Southampton fikk Liverpool-manageren spørsmål om han var fornøyd med Balotellis prestasjoner i torsdagens Europa League-kamp.

– Nei, egentlig ikke, svarte han ifølge Liverpool Echo.

VG LIVE 17.15:Southampton - Liverpool

Manageren mener spissen må jobbe hardere, og tilpasse seg spillestilen til Liverpool.

– Han har bidratt med å score mål, men det er det han får betalt for å gjøre. Han må vise at han kan bidra uansett om han spiller fra start eller kommer inn fra benken. I et annet land og en annen fotballstil holder det bare å score mål, men i vårt lag må man gjøre mer enn det.

Manageren forsvarer riktignok matchvinneren mot Besiktas etter det mye omtalte straffesparket.

– Steven Gerrard og Mario skal ta våre straffer, men når ingen av dem startet, måtte vi naturlig nok velge en annen straffeskytter. Det ble Jordan Henderson. Da vi fikk straffen hadde Mario kommet på banen, da ga Jordan straffen til ham. Det ble litt diskusjon fordi han ville være sikker på at Mario ville ta straffen, det var det.

– Er du visekaptein, og kapteinen kommer på banen, er det naturlig at du gir ham kapteinsbindet. Det kan sammenlignes med dette.

Gode mot slutten

I dag venter Southampton på St. Mary's for Liverpool, som har vært Premier Leagues beste lag siden tapet mot Manchester United i midten av desember.

– Dette er en stor kamp for begge lag. Southampton har vært veldig gode denne sesongen. Ronald Koeman har kommet inn og gjort en utmerket jobb. De fortjener å være med i kampen om Champions League-spill. Vi vet det kommer til å bli tøft, men vi har de ferdighetene som skal til for å vinne, sier Liverpool-sjefen.

VG Live: Følg kampen fra kl. 17.15

– Vi har scoret 18 mål de siste 15 minuttene av kampene, det viser god lagmoral og sterk mentalitet.

TILBAKE PÅ ST. MARY'S: Adam Lallana er i dag tilbake på St. Mary's for første gang etter overgangen fra Southampton til Liverpool. Foto:Justin Tallis,Afp

Lallana vil ha mer ansvar

Dagens kamp er kanskje ekstra spesiell for Adam Lallana, som er tilbake på St. Mary's for første gang etter overgangen fra Southampton til Liverpool.

– Innerst inne er jeg glad for at de gjør det så bra. Jeg er kanskje litt overrasket over at de klart å følge opp fjorårssesongen, men det hjelper at man ikke har noe press på seg. De er «underdogs» – jeg har selv vært der – og det er en god følelse. Man har ingenting å tape, sier han ifølge Liverpool Echo.

– For oss er det viktig å ta dem igjen, så vi må dra ned dit å vinne, legger han til.

Etter en litt tøff start på Liverpool-karrieren, begynner den tidligere Southampton-kapteinen å bli varm i trøyen. Nå drømmer han om å overta Steven Gerrards lederrolle.

– Jeg er en naturlig leder når jeg er på banen, sier han.

– Lagmoralen er veldig god nå, men ledere må ta ansvar. Spesielt nå som Steven Gerrard forsvinner etter sesongen.

Lallana er riktignok ikke den eneste lederskikkelsen i Liverpool, Jordan Henderson er for øyeblikket visekaptein, og er nok foran den tidligere Southampton-kapteinen i køen om å overta Gerrards rolle når kapteinen forsvinner etter sesongen.

Vi tror Lallana og co. lykkes på St. Mary's. Southampton har ikke vært helt på topp i det siste, mens Liverpool har vært ligaens beste lag de siste ni kampene.

Liverpool-seier gir 2,65 i odds. Kampen har spillestopp 17.10 og vises på TV 2 Sport Premium.

Her kan du lese våre vurderinger av dagens øvrige oddsobjekter

Kommersielt samarbeid

VG har et kommersielt samarbeid med Norsk Tipping, som innebærer at VG får en andel av inntektene fra spill i regi av tippeselskapet på våre plattformer. Norsk Tipping har ingen innflytelse på temavalg eller innhold, som utelukkende er basert på redaksjonelle vurderinger.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder