Molde-triumf verdt titalls millioner: – Betyr uendelig mye

Molde og Rosenborg sikret plass i gruppespillet i Europa League

Matchvinner Hussain: – Det eneste jeg husker er at jeg traff bra

LIEGE (VG) (Standard Liege - Molde 3-1, 3-3 sammenlagt) Etzaz Hussain (22) snudde seg mot de 70 tilreisende fra Molde, skrek ut i ren glede og serverte et slengkyss etter scoringen som kan være verdt opp mot 50 millioner.

Artikkelen er over fire år gammel

Hussain leverte ingen stor kamp på arenaen der Norge tapte 1-0 mot Jugoslavia i EM for 15 år siden, men det er det ingen i Molde som bryr seg om.

Midtbanespillerens frispark tre minutter før pause snek seg gjennom hele feltet og inn i hjørnet bak Yohann Thuram – nevø av langt mer kjente Lilian.

VG LIVE: Les fyldig referat fra dramaet i Liege her!

1-1-målet i play off-returen sørget for at Molde er klare for Europa League. Og ikke minst: Opp mot 50 millioner kroner tikker inn på Moldes bankkonto.

– Det er alltid gøy å få avgjøre. Planen med frisparket var å treffe bra. Da går det som regel greit, sier Hussain til VG i pressesonen på Stade Maurice Dufrasne litt over klokken 11 torsdag kveld.

– Var det et skudd eller innlegg?

– Jeg prøvde å få ballen inn i det farlige området. Den endte i det farligste. Det eneste jeg husker er at jeg traff bra. Jeg skjønte noen kom til å få hodet på den eller den skulle gå rett i mål. Jeg vet det blir farlig hvis jeg treffer bra. Og nå var det på tide.

Les også: Molde-treneren: – Millionene gir oss ingen fordel

Stolt trener

Plassen i gruppespillet alene er verdt rundt 30 millioner. Avhengig av rekke variabler, TV-rettigheter, motstandere, tilskuere, poeng og tilførte midler fra en UEFA-pott, kan summen bli massiv for en klubb som denne sesongen har 109 millioner i budsjett.

– Dette betyr uendelig mye for klubben, guttene, supporterne og alle som er der for oss i hverdagen. Det er en kjempeopptur for oss utover høsten, sier vikartrener Erling Moe til VG kort tid etter kampslutt.

GLAD: Erling Moe jubler sammen med blant andre keepertrener Per Magne Misund (t.v.) etter kampslutt. Foto:Laurie Dieffembacq,Afp

– Vi holdt dem godt unna. Da de fikk 3-1-målet helt på slutten, visste vi allerede at det var ferdig. De slo langt i 2x45 minutter så det ble en luftkrig, men den krigen taklet vi bra, fortsetter Moe før han blir dratt med videre til den internasjonale pressekonferansen.

Supportere kledde av seg

Anført av voldsomt engasjerte hjemmesupportere, mange av dem i bar overkropp i det kjølige regnværet, kjørte Standard Liege kampen, men Vegard Forren fikk et brudd i hjemmelagets press da hans frisparkforsøk fra 17 meter ble slått utenfor.

Etter 25 minutter klarte ikke Molde lenger stå imot. Tidligere Premier League-spiller Anthony Knockaert fikk ballen inne i feltet og feide den kontant i hjørnet på direkten. Molde var møre i denne perioden av kampen, og at Molde-keeperen fikk tilsnakk for å drøye tid allerede 34 minutter ut i kampen, og Harmeet Singh gult kort for det samme før pause, sier mye.
Etzaz Hussains 1-1-mål utløste pipekonsert på Stade Maurice Dufrasne der mange for tiden ber om trenerens avgang.
Standard trengte tre mål for å ta seg videre, men det første kom allerede tre minutter etter hvilen da Ivan Santini kom foran Horvath og stanget et innlegg i hjørnet. Scoringen utløste ikke noe stormløp fra hjemmelaget, og da 3-1-målet kom først på overtid var play off-duellen i praksis avgjort.

Rosenborg videre

Også Rosenborg og Odd var i aksjon i dag. Førstnevnte hadde et godt utgangspunkt mot Steaua Bucuresti, og selv om gjestene fra Romania vant i kveld, tok trønderne seg videre etter 3-0 i den første kampen.

For Odd ble det betydelig tyngre. Borussia Dortmund ble en litt vel voksen oppgave for Dag-Eilevs menn. Bundesliga-laget vant 7-2 i Tyskland og 11-5 totalt.

Molde i Europa de siste årene:

2010/11: Europa League 3. kvalikrunde – røk 4-5 sammenlagt mot Stuttgart.2012/13: Champions League 3. kvalikrunde – røk 1-2 sammenlagt mot Basel etter at Magne Hoseth misset straffe på overtid. Slo Heerenveen 4-1 i Europa League-play off, men endte sist i gruppen med seks poeng.2013/14: Champions League 3. kvalikrunde – røk på bortemål mot Legia Warszawa og tapte 0-5 over to kamper mot Rubin Kazan i påfølgende Europa League-play off.2014/15: Europa League 3. kvalikrunde – røk 2-3 mot Zarja Luhansk etter at Vegard Forren misset straffe og scoret selvmål i returkampen i Norge. Også Mohamed Elyounoussi misset fra 11-meteren.2015/16: Champions League 3. kvalikrunde - røk på bortemål mot Dimamo Zagreb etter å ha misset to straffer på Aker stadion. Slo ut Standard Liege på bortemål i Europa League-play off og er klare for gruppespillet.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder