Elyounoussi til VG: – Det er litt spesielt

KNAPT TRENT: En sliten Tarik Elyounoussi på vei inn på Ullevaal-gresset under kampen mot Sverige. Hoffenheim-spilleren ble byttet inn for Per Ciljan Skjelbred. Elyounoussi har fått bestilt seg ny tur til Mexico og drar i dag. Foto:Bjørn S. Delebekk,VG

Tarik måtte avbestille Mexico-ferie for 35 landslagsminutter

ULLEVAAL STADION (VG) Tarik Elyounoussi (27) er uaktuell for Norges EM-kvalifiseringskamp på fredag. Likevel lot landslagssjef Per-Mathias Høgmo (55) ham spille mot Sverige.

Artikkelen er over fire år gammel

Elyounoussi soner karantene mot Aserbajdsjan på grunn av for mange gule kort i EM-kvalifiseringen.

I utgangspunktet var han dermed ikke tiltenkt en plass i Norges tropp i privatlandskampen mot Sverige, men da Valon Berisha meldte forfall, fikk han en telefon fra Høgmo.

Les også: Zlatan til Tarik: – Gi slipp på pappa

Da var Elyounoussi på ferie i Marokko og på vei til flere ferieuker i Mexico.

– Det var litt spesielt. Jeg var på ferie og koste meg i solen. Så skulle jeg egentlig dra på ny ferie i går (søndag) til Mexico. Den måtte avbestilles. Det er for så vidt greit, men det som var ulempen var at jeg ikke hadde trent noe før jeg kom hit til samlingen. Når du ikke trener på en uke eller ti dager, blir det veldig tungt, forklarer Tarik Elyounoussi til VG.

– Hvilken forklaring fikk du da du ble hentet inn?

– Det var for få spillere fordi mange hadde meldt forfall. Jeg stiller opp for landslaget og synes det er kjekt å bidra. Så er det jo fint å få en landskamp til, sier Elyounoussi.

VGTV: Ødegaard-frekkis lurte svenskene

Utrettet lite

Torsdag fortalte landslagssjef Høgmo at Elyounoussi var hentet inn for å erstatte Berisha. Mandag satte han Hoffenheim-angriperen inn på banen da det gjensto 32 ordinære minutter og tre minutter overtid av kampen mot Sverige.

Les også: Ødegaard: – Møtte Zlatan-rumpa noen ganger

En anonym Elyounoussi tuslet av Ullevaal-gresset til 0-0, mens Molde-fetter Mohamed Elyounoussi ikke fikk sjansen.

– Jeg mener det hadde vært mye mer naturlig å teste en spiller som både kan spille fredag og som kan få prøve seg på dette nivået. Derfor synes jeg det var rart at ikke «Moi» kom inn i stedet, sier kommentator Lars Tjærnås til VG.

– Hva er bakgrunnen for at du tok ut Tarik Elyounoussi? spør VG landslagssjefen på pressekonferansen etter Sverige-kampen.

– Jeg hadde ikke noen kantalternativ. Vi måtte ha et alternativ der. Det var bakgrunnen. Jeg så langsiktig frem mot Aserbajdsjan-kampen, svarer Høgmo, uten å utdype noe mer.

Artikkelen fortsetter under bildet.

BESTEMT: Per-Mathias Høgmo mente Tarik Elyounoussi var rett mann å ha med mot Sverige, til tross for at han ikke kan spille mot Aserbajdsjan. Her gir landslagssjefen sine instruksjoner under 0-0-kampen. Foto:Bjørn S. Delebekk,VG

Kommentar: Det er synd på Alexander Søderlund

– Vil sende regning til NFF

Tarik Elyounoussi legger ikke skjul på at det var ubeleilig for ham å endre på ferieplanene, men 27-åringen tar det hele med godt humør.

– Jeg kunne sagt nei, selvfølgelig. Jeg var jo på ferie og skulle til Mexico, en tur som ikke var billig, men jeg har sendt en avbestillingsmail. Om ikke det går, får fotballforbundet ta regningen, sier Elyounoussi og ler.

Han har bestilt seg ny Mexico-tur og drar tirsdag...

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder