SNAKKET UT: John Arne Riise møtte VG etter å ha stilt opp på TV 2-programmet Sommertid med Katarina og Øyvind og snakket ut om kritikken rundt hans avtale med Betsson. Foto: Frode Hansen, VG

Riise mener fotballpresidenten er uvitende

Slår tilbake mot kritikken fra Yngve Hallén

Hallén: - Hadde han skapt sin karriere alene - hadde jeg skjønt ham

(VG Nett) John Arne Riise (32) svarer på kritikken fra Norges Fotballforbund med å kalle ledelsen for en gutteklubb, som ikke vet hva Norsk Tipping har betydd for hans fotballkarriere.

ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

Fulham-spilleren ble møtt av sterk kritikk fra Norges Fotballforbunds president Yngve Hallén etter at det mandag ble kjent at han har inngått en avtale med bettingselskapet Betsson.

- Det var veldig skuffende å høre. Men det er et bevis på at han er veldig uvitende. Han var ikke der da jeg trente 20 ganger i uka som unggutt. Han var ikke der da jeg gikk til Monaco som 17-åring. Eller da jeg lagde min egen bane jeg sto og skjøt på, sa Riise under TV 2-programmet Sommertid med Katarina og Øyvind mandag kveld.

Før han overfor VG utdyper:

- Det er skuffende og synd når jeg har gitt 13 år av mitt liv, men NFF gikk ganske hardt ut i stad, og det ga meg ikke noe annet valg enn å gjøre det samme. Jeg sitter ikke og tar imot alt mulig fra folk som ikke har peiling på mitt liv, min karriere og hva jeg har gjort.

Selv mener han at han har gitt mer enn nok tilbake til norsk fotball blant annet med fotballskoler, og at Norsk Tipping ikke er grunnen til at han har fått en karriere på fotballbanen.

- Jeg hadde ingen binge å spille i da jeg var ung. Jeg gjorde alt selv. Jeg hadde en mor som pisket meg ut for å løpe om morgenen. Så at jeg fornærmer miljøet rundt meg, mener jeg er helt feil. Der kjenner jeg meg ikke igjen, sa han i TV 2-programmet.

På sidelinjen

- Nå har han satt seg på sidelinjen av norsk fotball. Det er Norsk Tipping som legger grunnlaget for de tusenvis av spillflatene vi har og som er grunnlaget for den store aktiviteten, og grunnlaget for at vi kan skape et topprodukt, sa Yngve Hallén til VG tidligere i dag.

Riise tror Hallén sier det han føler han må si i forhold til sponsorer som Norsk Tipping. Videre forklarer Riise at han ikke ville inngått en slik avtale mens han spilte på landslaget.

- Jeg synes Zuccarello sa det bra. Det er Gutteklubben Grei som styrer. De har en ABC-bok for hvordan nordmenn skal være, og det å være annerledes er ikke bra. Men jeg har gått en helt annen vei, det samme har Petter Northug. Hele karrieren har jeg likt å stikke hodet fram, den dag i dag er ikke folk blitt vant til det, sier han til VG.

Nordmannen forteller videre i TV2-programmet at flere andre bettingselskaper tok kontakt med ham, men at han aldri høre noe fra Norsk Tipping.

- Fotballforbundet har visst i cirka to uker at jeg kom til å gjøre dette. Jeg har snakket med Kjetil Siem, han ga meg råd, og jeg hører på ham. Men jeg står fritt til å ta mine egne valg og gå mine egne veier. Det har jeg alltid gjort, og det har fungert for meg.

- Et svik

Fotballpresident Yngve Hallén har ingen forståelse for John Arne Riises utspill i og etter det TV 2-sendte programmet.

- Det er mange fotballspillere jeg ikke har sett trene 20 ganger i uken. Både av de som har bygget opp en karriere gjennom aldersbestemte landslag, og de som ikke nådde helt opp, men som har vært med på å bygge de som har kommet igjennom nåløyet, sier han til VG.

- Hadde han gjort dette alene - hadde jeg forstått ham. I tillegg til egentrening er det er titusenvis av spillere som er med på å bygge opp fotballprofiler.

Videre sier fotballpresidenten at det er verdiene til norsk fotball Riise svikter.

- Tenk på de som har stått 20 timer i uken og trent lag, de frivillige som jobber for at unge fotballspillere skal ha en bane å spille på. De som trener 20 ganger i uken - uten å nå toppen. De som står og selger valfer. De som lager turneringer. Det er et svik mot dem. Vi trenger alle disse for å få frem en, to eller tre landslagsspillere. Man skaper ikke en fotballspiller med én fotballspiller. Det er det fundamentet jeg må forsvare. Det er det norsk fotball forventer at jeg skal forsvare, sier han.

Premier League

SVUTMP
1Liverpool98102171425
2Manchester City96122992019
3Leicester City9522168817
4Chelsea95221914517
5Arsenal84311311215
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder