KLAR FOR ROSENBORG: Nicki Bille Nielsen skal fylle tomrommet etter Rade Prica og Steffen Iversen i Rosenborg. Foto: AFP PHOTO / CLAUS FISKER

RBK omsider i mål etter fire år lang Bille-jakt

Nielsen: - Har kommet til Skandinavias største klubb

Overtar Pricas draktnummer

(VG Nett) Rosenborg har fulgt Nicki Bille Nielsen (24) i fire år. Endelig lot La Liga-spissen seg overtale.

Jørgen B. Hoff
ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

Danske Nicki Bille Nielsen skal forsøke å fylle tomrommet Steffen Iversen og Rade Prica har etterlatt på spissplass i Rosenborg siden forrige sesong.

24-åringen er Villarreals eiendom, men har tilbrakt denne sesongen på lån i Rayo Vallecano. Nå har han skrevet under på en fireårskontrakt med Rosenborg, og overtar Pricas drakt nummer ni.

- Da henvendelsen kom, var jeg ikke i tvil. Rosenborg er en stor klubb, Skandinavias største, med en stolt historie. Det er en klubb som vil vinne. Det vil jeg også. Det er stort press, men det er noe jeg elsker, sier Bille til TV 2 Sporten.

Mange muligheter

Nielsen har de siste dagene vært i Trondheim for å forhandle med Rosenborg, og ble presentert på Lerkendal i ettermiddag etter at partene kom til enighet.

Alternativene var mange, ifølge Nielsen selv.

- Jeg hadde mange muligheter på nest øverste nivå i Spania, men valgte å prioritere Rosenborg. Jeg ville til stor klubb, og det har jeg kommet til her. Det var noen klubber i nederlandsk æresdivisjon også, men Rosenborg hadde førsteprioritet hele tiden. Jeg hadde en god følelse for dette valget, sier Nielsen.

Langvarig jakt

Det er langt fra første gang Rosenborg har gjort et forsøk på å hente Nicki Bille Nielsen til klubben. Nå har de endelig lykkes med å overtale dansken, som gikk til Villarreal ved forrige korsvei da han forlot Nordsjælland.

- Han er en spiller vi kjenner godt, og som vi fulgte spesielt tett i Nordsjælland for to,tre,fire år tilbake. Vi har ikke sett ham så mye live i Spania, men vii har sett ham en del på DVD, sier Rosenborgs sportslige leder Erik Hoftun på pressekonferansen.

- Vi har søkt etter en spiss som har de egenskapene Nicki har: En toveisspiss, som er god både feilvendt og flink til å true rom. Til tross for at han bare er 24 år, har han opplevd mye og skaffet seg bra med internasjonal erfaring. Opplevd mye tross 24 år. I høst startet han fire kamper kom inn i fem for et lag som ligger nummer åtte i La Liga, og da snakker vi om kvalitet, fortsetter Hoftun.

Lang fartstid

Nielsen startet karrieren i københavnsklubben Frem, men reiste til Reggina i 2006 for å forsøke lykken i Italia. Han fikk sin debut i Serie A samme høst, og fikk syv kamper, uten å tegne seg på scoringslista.

Etter et trenerbytte, ble det langt mellom mulighetene, og tilbrakte resten av Italia-oppholdet på utlån i Serie C før han returnerte til Danmark og Nordsjælland høsten 2008.

Sesongen etter kom det store gjennombruddet, som ledet til at Villarreal kom på banen og hentet ham til Spania. Han spilte jevnlig for B-laget i Segunda Division, og fikk bare én kamp for førstelaget før han ble lånt ut til Elche forrige sesong.

Etter at Villarreal rykket ned til nest øverste nivå forrige sesong, ble han utlånt til Rayo Vallecano.

Han har også en rekke aldersbestemte landskamper for Danmark fra G18 og opp til U21, og ble blant annet toppscorer i den prestisjetunge Toulon-turneringen i 2010.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder