TRAVDILLA: Vegard Forren (.v.) og André Hansen koste seg i sola på på Bjerke travbane fredag kveld.

TRAVDILLA: Vegard Forren (.v.) og André Hansen koste seg i sola på på Bjerke travbane fredag kveld. Foto:Robert S. Eik,VG

Hest er best for landslagsgutta

Forren og Johansen vurderer å kjøpe hest

Keeper André Hansen vokste opp på Bjerke

BJERKE TRAVBANE (VG) Har du en god travhest du kunne tenke deg å bli kvitt? Ta kontakt med landslagsstopper Vegard Forren (26).

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Fire dager før storkampen mot Italia og to dager etter møtet med England på Wembley fikk landslagsspillerne fri. For Vegard Forren var det helt naturlig å tilbringe fredagskvelden på Bjerke travbane i Groruddalen.

- Det er helt perfekt å komme hit i dag og koble av litt. Forhåpentligvis vinner jeg litt cash og, sier Forren til VG.

Molde-spilleren fikk med seg Odd-keeper André Hansen - født og oppvokst på Veitvet kun en liten galopp fra travbanen. Hansen, som ankom V65-runden sammen med Forren i strålende solskinn, husker fortsatt treningene samme sted som 14-åring med TV 2-kommentator Morten Langli som trener for Bjerkealliansen.

Fredag kveld satt Hansen like ved gamletreneren mens Forren gikk i lukene for å levere bonger.

- Jeg slapp unna siden vi hadde keeperopplegg med kretsen i Oslo, men Langli fikk gutta til å løpe 3000 meter ute på travbanen. Det var flere som slet tungt da. Noen av guttene spydde, sier Hansen og ler.

Gambler

Han mener Forren er den ivrigste travspilleren i landslagstroppen, men tar selv ofte turen til Klosterskogen i Skien sammen med Odd-vingen Ole Jørgen Halvorsen. Under oppveksten i Oslo var Bjerke-løp på onsdager obligatorisk.

- Det var etter jeg kom til Molde jeg begynte å følge med litt. Jeg kan vel kanskje skylde på dårlige venner, men interessen har blitt større og større. Det er vel på grunn av den lille gambleren i meg, sier Vegard Forren.

FORSVARSSJEF: Vegard Forren passet på Wayne Rooney på Wembley tirsdag kveld. Foto:Eddie Keogh,Reuters

- Hva er det meste du har vunnet?

- Jeg har hatt en utbetaling på 300.000. Men jeg jakter den store potten alene!

- Så du går i pluss?

- Jeg sier hvert fall det, men om det er riktig... Det går opp og ned.

I sommer har Forren og lagkamerat Stefan Johansen snakket sammen om å kjøpe travhest.

- Interessen har vokst. Det hadde vært artig med egen hest. Det blir noe ekstra å følge med da, og vi håper å investere i en om ikke lenge, sier 26-åringen.

Det er nå duket for en stor travfest på Bjerke denne helgen, og løpene kan du se på VGTV.

PS! I Sverige har idrettsprofiler som Peter Forsberg, Hans Backe, Tomas Brolin, Mats Sundin, Sedin-brødrene og den tidligere bryteren Frank Andersson alle engasjert seg i travsporten.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder