PÅ ENGLAND-TRENING: Harry Kane (t.v.) i duell med lagkompis Ryan Mason på landslagstrening denne uken. Foto:John Sibley,Reuters

Rooney: – Kane har vært helt utrolig

VGs oddstips: Harry Kane kan score mål mot Litauen på Wembley

Harry Kane (21) har ikke spilt en eneste landskamp, men er mannen alle snakker om før Englands møte med Litauen i kveld.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

21-åringen har i løpet av sesongen gått fra å være en lovende spiss som har levert til godkjent på utlån i lavere divisjoner, til å dominere i Premier League.

Kane har satt inn hele 29 mål i alle turneringer for Tottenham og deler for øyeblikket toppscorertittelen i Premier League med Chelsea-beistet Diego Costa. Forrige torsdag kunne ikke landslagssjef Roy Hodgson unngå å ta ut Englands for øyeblikket heteste spiss for første gang.

– Det ville har vært en mye større overraskelse om han ikke ble valgt enn om han ble det. Han fortjener sjansen, og vi er glade for at han er med oss, innrømmet Hodgson.

Debuterer i kveld?

Det er ventet at Kane får sin debut i EM-kvalifiseringskampen mot Litauen på Wembley i kveld eller i privatkampen mot Italia tirsdag etter å ha imponert også på trening denne uken.

– For det første har Harry Kane vært helt utrolig denne sesongen. Han fortjente å bli tatt ut etter en slik sesong han har hatt i Premier League med de målene han har scoret og prestasjonene han har levert. Han er en avslutter - det så vi også mot Leicester sist. Det er flott for engelsk fotball å ha en som presterer som ham, sa Rooney på pressekonferansen torsdag.

TROR PÅ KANE: Landslagssjef Roy Hodgson og Wayne Rooney. Foto:Carl Recine,Reuters

– Jeg kan se for meg at Harry får sin debut på A-landslaget i løpet av denne samlingen, men stort mer kan jeg ikke si til dere, sa Hodgson da han møtte pressen dagen før Litauen-kampen som er ventet å lokke hele 90.000 til Wembley.

Kane kan bli den første engelske toppscoreren i Premier League på 15 år, men påstår han ble overrasket og lettet da han fikk beskjed om at han var tatt ut i sin første landslagstropp.

– Det var et utrolig øyeblikk, en ære å bli tatt ut og noe jeg har drømt om siden jeg var et barn. Da jeg fikk beskjeden om at jeg var inne, ble jeg full av glede, sa Kane.

Kan miste U21-EM i sommer

Men det er ikke bare A-landslaget som håper å benytte seg av Tottenham-spissens tjenester i tiden som kommer. Englands U21-lag er klare for EM i Tsjekkia i sommer og møter Portugal i åpningskampen 18. juni. Spurs-manager Mauricio Pochettino ser gjerne at Kane står over turneringen da han er redd det rett og skal slett skal bli for mye spissjuvelen.

I tillegg tar Tottenham den lange turen til Australia allerede 30. mai for å møte Sydney FC. Daily Mail skriver at klubben også trolig kommer til å takke ja til en økonomisk lukrativ kamp i Malaysia på veien mens Englands U21-lag lader opp til EM.

Avisen skriver at det engelske fotballforbundet har innledet samtaler med Tottenham-ledelsen, Pochettino og Kane selv i håp om å finne en løsning. Roy Hodgson skal allerede ha gitt tommel opp til at 21-åringen kan få slippe A-landslagets privatkamp mot Irland 7. juni og møtet med Slovenia påfølgende uke for å bidra til engelsk suksess i Tsjekkia.

Her kan du lese våre øvrige vurderinger av dagensoddsobjekter!

Harry Kane-scoring mot Litauen i kveld gir 1,60 i odds hos Norsk Tipping mot 1,96 på at han ikke finner nettet. Tilsvarende odds for Wayne Rooney er 1,65 - 1,89 mens du får igjen 1,96 ganger pengene dersom Danny Welbeck putter. En Raheem Sterling-scoring gir 2,30 i odds.

England står med full pott etter fire EM-kvalifiseringskamper og skal rote voldsomt for å ikke å ta seg til mesterskapet i Frankrike neste sommer med Slovenia og Sveits som de fremste utfordrerne (begge står med to tap etter fire kamper).

1,05 på hjemmeseier i London fredag kveld er meningsløst, og heller ikke 1,33 på engelsk seier med minst to mål frister veldig da Roy Hodgsons gutter ofte har nøyd seg med knappe seirer mot antatt svakere motstand. Da frister det mer med 1,60 i odds på at Harry Kane debuterer med scoring.

Kommersielt samarbeid

VG har et kommersielt samarbeid med Norsk Tipping, som innebærer at VG får en andel av inntektene fra spill i regi av tippeselskapet på våre plattformer. Norsk Tipping har ingen innflytelse på temavalg eller innhold, som utelukkende er basert på redaksjonelle vurderinger.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder