HATTRICK: Ada Stolsmo Hegerberg scoret tre mål i Lyons 5-0-seier over PSG i dag. Her fra trening i Ottawa i sommer. Foto: Jostein Magnussen , VG

Hegerberg scoret hat-trick mot PSG: – Det største jeg har vært med på

Vant 5-0 over fjorårets CL-finalist PSG

Hegerberg er toppscorer i Frankrike

(Olympique Lyonnais – Paris Saint-Germain 5-0) For fire måneder siden spilte PSG Champions League-finale. I dag fikk de fem i fleisen av Lyon – og tre av målene var signert landslagsprofilen Ada Hegerberg (20).

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

– Dette er det største jeg har vært med på, sier en meget fornøyd Hegerberg til VG etter kampslutt.

Etter tre scoringer mot PSG, som i teorien skal være Lyons eneste troverdige utfordrer i den franske gullstriden, er den norske 20-åringen toppscorer i franske Division 1 Féminine med syv mål på de fire første serierundene. Lyon topper tabellen med suverene 12 poeng på fire kamper og smått vanvittige 29-0 i målforskjell.

Hegerberg er i skyene etter den eventyrlige sesongstarten.

– Alt klaffer, liksom. Jeg føler meg i veldig bra form. Det er på en måte ingen tvil om at det kommer til å gå bra når jeg går inn på banen før kamp, sier hun selvsikkert.

Tror VM-nedturen har slått positivt ut

Men mangelen på ordentlig motstand i hjemlig serie kan bli en utfordring for Hegerberg og Lyon i jakten på det som virkelig betyr noe denne sesongen: Champions League-troféet.

– Vi må ikke være vår egen fiende. Det er klart at det blir en utfordring når vi skal omtsille oss til å møte bedre motstand ute i Europa. Men det skal sies at PSG er en god motstander, de var tross alt i Champions League-finalen denne våren. Og vi tar ikke lett på noen som helst, sier storscoreren fra Sunndalsøra.

For det er ingen tvil om hva målsetningen for sesongen er: «å vinne alt med Lyon». Hegerberg hadde ingen svak sesong i fjor – 26 mål på 22 seriekamper er på ingen måte noe å kimse av –, men troféene ble ikke så mange som hun håpet. For i Champions League røk Lyon ut mot PSG, og sommerens VM ble ingen opptur for Norge. Hun tror at det gir henne en fordel denne sesongen.

– Det går en jækel i deg når du ikke vinner, og jeg tror at motgang hjelper. Jeg hadde en kort ferie etter VM, men har hele tiden vært sterkt innstilt på å jobbe hardt for å gjøre det enda bedre denne sesongen, sier hun.

Fornøyd med ny landslagssjef

Det er ikke bare på klubblaget at Hegerberg har funnet formen. Tidligere denne uken scoret hun to mål da Norge vant 4-0 over Kasaksthan i EM-kvalifiseringen. Og 20-åringen, som tidligere har vært litt kritisk til spillestilen på landslaget under Even Pellerud, er svært lyst på fremtiden i rødt, hvitt og blått. Nå med Roger Finjord ved roret.

– Det var en veldig positiv samling sist. Jeg merker endring allerede, det er en helt annen filosofi, med mer moderne fotball som i større grad er basert på pasningsspill. Jeg er veldig gira, og vi er en veldig sulten gjeng, sier Hegerberg.

Hat-tricket mot PSG feirer hun med måte: middag med mamma og pappa.

LES OGSÅ: Norge holdt lekestue i første EM-kvalikkamp

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder