VIDERE: Åge Hareide under Malmö FF-Juventus i fjor høst. Nå kan det bli mer Champions League-moro på nordmannen. Foto:Mattis Sandblad,VG

Høydramatisk da Hareide ledet Malmö videre i Champions League

Nå venter Red Bull Salzburg

(Zalgiris Vilnius - Malmö 0-1, 0-1 sammenlagt) Åge Hareide (61) måtte bytte inn den 16 år gamle reservekeeperen i kampen om å ta seg videre til tredje kvalifiseringsrunde i Champions League.

Stine Løvmo Lie
ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Rett etter pause ble sisteskansen Zlatan Azinovic skadet, og den norske treneren måtte sette 16 år gamle Marko Johansson mellom stengene. 0-0-resultatet fra den første kampen var ikke betryggende i utgangspunktet. En purung debutant i mål bidro nok heller ikke til hvilepuls hos Hareide, men Johansson gjorde tingene sine bra.

LES OGSÅ: Sjekk denne stjernesmellen

Både Jo Inge Berget (24) og Magnus Wolff Eikrem (24) var med fra start, men ingen av de norske guttene klarte å gjøre noe med med den litauiske motstanden. Da lagene gikk i garderoben viste måltavlen fortsatt 0-0.

Hareide fikk heltestatus da han ledet Allsvenskan-laget til gruppespillet i Champions League i fjor. Der ventet storkamper mot Juventus, Atlético Madrid og Olympiacos - pluss et dypdykk ned i UEFAs pengebinge.

I år har imidlertid Malmö gjort det vanskelig for seg selv, med svake 0-0 hjemme i den andre kvalifiseringsrundens første kamp. Det hadde vært krise å ryke ut så tidlig, men det kunne nesten virke som at keeperbyttet fikk svenskene til å våkne.

Etter en snau time gjorde Anton Tinnerholm det meste selv da han sendte gjestene i føringen. 24-åringen dro seg inn fra høyre og klinte til med venstrefoten. Ballen gikk via en forsvarer, og Armantas Vitkauskas i Zalgiris-målet var sjanseløs.

LES OGSÅ: Berget strålte i debuten

Derfra og inn hadde Hereides menn kontroll. Vertenes midtstopper Samir Kerla ble utvist mot slutten av kampen, og den norske sjefen kunne gjøre et par defensive bytter og cruise inn til avansement.

Neste hinder er Red Bull Salzburg. Vinneren av det dobbeltoppgjøret går videre til playoff om en plass i Champions League-gruppespillet. Salzburg og Malmö møttes også i fjor. Da var det svenske laget sterkest.

LES OGSÅ: Slik skapte Hareide Malmö-suksessen

https://twitter.com/InfostradaSE/statuses/623463381794705408

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder