TIL FCK: 16 åringen Julian Kristoffersen spiller til daglig for Ørn 2 i 4. divisjon. Nå har han fått kontrakt med FC København. Foto: Ørn Hortens hjemmeside
TIL FCK: 16 åringen Julian Kristoffersen spiller til daglig for Ørn 2 i 4. divisjon. Nå har han fått kontrakt med FC København. Foto: Ørn Hortens hjemmeside

Norsk 16-åring til FCK

FOTBALL

(VG Nett) 16 år gamle Julian Kristoffersen går fra 4. divisjon til den danske toppklubben FC København.

  • Hanne Skjellum
Publisert: Oppdatert: 01.07.13 14:44


Etter en uke på prøvespill i Danmark, har FC København signert en treårskontrakt med den 16 år gamle Ørn Horten-spilleren Julian Kristoffersen.

- Det gikk jo bra med prøvespillet, så jeg fikk tilbud. Dette er en guttedrøm som går i oppfyllelse, sier Julian Kristoffersen på telefon til VG fra Gardermoen, hvor han sammen med familien er på vei til ferie i USA.

Om en måned slutter han seg til klubbens akademi. Skoleplass og en liten lønning er inkludert i overgangen, skriver avisen Gjengangeren.

På landslaget i håndball

For kort tid siden spilte Kristoffersen på Gutter 96-landslaget i håndball, men for tre måneder bestemte han seg for å satse for fullt på fotballen. Det kan det 195 centimenter lange spissen ha gjort lurt i.

- Det er jo skandinavias største klubb. Nå drømmer jeg om å spille meg inn på A-laget. Hvis jeg virkelig står på og gjør mitt beste, kan det være mulig, forklarer Kristoffersen.

FK Ørn Horten spiller i tredjedivisjon og Kristoffersen har startet noen kamper. Men til daglig spiller han for andrelaget, som ligger i divisjonen under. Her han han bemerket seg som toppscorerer med 12 mål på ni kamper. Overgangen blir stor på mange måter.

- Dette blir en ny erfaring. Både fotballmessig og og fordi jeg nå må klare meg helt på egenhånd. Det blir veldig spennende, forteller Kristoffersen til VG.

Sammenlignes med stjerne

Også i Danmark har de fått med seg signeringen av det unge talentet. Den danske sportsnettsiden Sporten.dk, omtaler Kristoffersen som en kloning av den danske landslagsspissen Andreas Cornelius (20). FCK-spilleren ble nylig solgt til den nyopprykkede Premier League-klubben Cardiff for 79 millioner kroner.

Manager for akademi-klubben, «FC Copenhagen School of Excellence», er tidligere FCK-spiller Michael «Mio» Nielsen. Han er glad for at de har sikret seg Kristoffersen.

- Man kan aldri garantere noe, men han har gode forutsetninger til å lykkes. Vi har en målsetting om å gjøre han til en toppspiller, sier Nielsen til Gjengangeren.

Her kan du lese mer om