LEVERTE DA HAN MÅTTE: Marvin Ogumjimi testes på Strømsgodset-trening onsdag. I dag scoret han to mål. Foto: Bjørn S. Delebekk, VG
LEVERTE DA HAN MÅTTE: Marvin Ogumjimi testes på Strømsgodset-trening onsdag. I dag scoret han to mål. Foto: Bjørn S. Delebekk, VG

Godset med målfest mot «lillebror» i generalprøven

Mallorca-spiss fikk fire dagers prøvespill - scoret to på ti minutter

FOTBALL

Marvin Ogunjimi: - Jeg koste meg der ute

Ronny Deila om spissen: - Han er spennende

(Strømsgodset - Mjøndalen 5-3) Lillebror Mjøndalen yppet seg mot Godset i 45 minutter. Så byttet Ronny Deila inn sin belgiske prøvespiller, som på egenhånd punkterte kampen.

Publisert: Oppdatert: 22.03.14 11:23

- Det var gøy å spille. Jeg koste meg der ute. Målene var ikke det viktigste for meg. Jeg har savnet ha det gøy på fotballbanen, sier Marvin Ogunjimi til Drammens Tidende.

Så sent som på onsdag hadde Ogunjimi (26) sin første trening med Strømsgodset og allerede lørdag er planen at han skal returnere hjem igjen.

Den regjerende seriemesteren har vært på utkikk etter en ny spiss og etter braktapet for Vålerenga tidligere i måneden valgte Ronny Deila altså å teste mannen som har flere landskamper for Belgia. To dager etter første trening viste belgieren at han kan være en erstatter for Ola Kamara ved å score to ganger mot Mjøndalen.

- Han er spennende og gjorde et positivt inntrykk. Det er klart. Nå skal vi sette oss ned og diskutere, og se hva vi har av alternativer, sier trener Ronny Deila til samme avis.

Etter å ha vært på banen i tjue minutter viste han seg frem for alvor. 65 minutter var spilt da Flamur Kastrati slo en god pasning inn i feltet og traff Ogunjimi. Han banket ballen rett opp i krysset på førsteberøringen - og sørget for 3-2-ledelse.

Ti minutter senere rullet vertene opp et angrep i kjent Godset-stil. Øyvind Storflor fant Lars-Christopher Vilsvik. Med et perfekt innlegg mellom Mjøndalens to stoppere traff backen Ogunjimi, som avsluttet kontant i mål. Dermed stod det 4-2 på Marienlyst.

Tre mål på åtte minutter

Godset åpnet også best på eget gress. Drøyte ti minutter var gått da duoen på høyresiden, Storflor og Vilsvik, leverte fint kombinasjonsspill før sistnevnte serverte Gustav Wikheim inne i 16-meteren. Han plasserte ballen i lengste hjørne og sørget for en «oppskriftsmessig» ledelse.

Mjøndalen utlignet omtrent umiddelbart før Peter Kovacs viste at siktet er fininnstilt bare ni dager før seriepremieren. Kraftspissen lobbet inn 2-1 fra langt hold med Mjøndalens keeper på bærtur.

Målfest

Etter hvilen var det Godsets keeper Anders Gundersen sin tur til å havne i sentrum. Et tilsynelatende enkelt skudd glapp mellom armene på unggutten og Mads Gundersen utlignet.

Etter det handlet alt om Marvin Ogunjimi, før Godsets Thomas Sørum og Mjøndalens Stian Aasmundsen på tampen sørget for at det endte med en real målfest i Strømsgodsets generalprøve.

30. mars kommer Start på besøk til Marienlyst.

Her kan du lese mer om