NY SJEF: Djurgården har endelig funnet ut hvem som erstatter Per-Mathias Høgmo. Her er den nye treneren, Pelle Olsson (t.h), sammen med sportssjef Bosse Andersson. Foto: Djurgården

Djurgården har funnet Høgmo-erstatteren

Pelle Olsson (50) slutter i Allsvenskan-klubben Gefle og er nå ansatt som ny trener i Djurgården.

  • Fredrik Saltbones

Artikkelen er over seks år gammel

Dermed er en lang periode med rykter og spekulasjoner om hvem som overtar etter Norges nye landslagssjef, Per-Mathias Høgmo, endelig over.

Jan Jönsson, Tor Ole Skullerud og Leif Gunnar Smerud er blant trenerne som har vært koblet til stockholmsklubben.

Olsson har vært i Gefle i 14 sesonger, men han ser på trenerjobben i Djurgården som en så spennende mulighet at han valgte å forlate den svenske klubben. 50-åringen har nå skrevet under en treårskontrakt, som trer i kraft 1. januar 2014.

Interessant utfordring

- Det føles veldig bra. Jeg har vært veldig lenge i Gefle, så det er tungt å forlate klubben, men det blir en interessant utfordring å se om arbeidet mitt kan fungere i en så stor klubb som Djurgården, sier Olsson i en pressemelding.

Etter Per-Mathias Høgmos suksess i klubben - som etter hvert endte med at han ble omdøpt til «Per Messias» - er det store forventninger til hvordan Olsson skal ta Djurgården videre.

- Det er klar at det stillers høyere krav til Pelle i Djurgården enn i Gefle, men samtidig får han bedre forutsetninger og muligheten til å lede et lag på Tele 2 Arena med en fantastisk innramming, sier sportssjef Bosse Andersson.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder