RBK-treneren mener laget ikke er hektet av vinnersporet

Godset har kontakt med trønderne - ligger bare to poeng bak

GULLKAMP HELT INN: Rosenborg-trener Per Joar Hansen tror kampen om seriegullet varer helt til de siste serierundene. Her er han avbildet etter kampen mot Vålerenga i august. Foto: NTB Scanpix

Perry om gulljakten: - Det blir en kamp helt inn

TROMSØ (VG) (Tromsø - Rosenborg 1-0) Rosenborg tapte for første gang i serien siden 28. april. Og nå har Strømsgodset kontakt i gullkampen igjen.

 • Bjørn Arne Johannessen

Artikkelen er over seks år gammel

To poeng skiller tetlagene.

- Vi tapte, men det betyr ikke at vi er av vinnersporet. Det blir en kamp helt inn om seriegullet, sier Per Joar Hansen i pressesonen etter kampen.

På sidelinja var Steinar Nilsen svært aktiv. Men han fastholder at han er tilbake i jobben på Rica Ishavshotell fra 1. januar igjen. Han benekter at han er noen «redningsmann» selv om første seier på evigheter kom etter hans comeback på benken.

- Jeg har kommet hit etter ønske fra Agnar Christensen. Vi har jobbet med strukturen i laget og enkeltspillere. Jeg må berømme lojaliteten og innsatsen til spillerne. Spesielt i denne kampen - og inngangen til den, sier Nilsen til VG.

Saken fortsetter under bildet.

TRENER-COMEBACK: Steinar Nilsen stod side om side ved hovedtrener Agnar Christensen. Her gir han klare instruksjoner til spillerne på banen. Foto: Rune Stoltz Bertiniussen, NTB Scanpix


Tromsø på sin side hadde ikke vunnet på 84 dager. Laget som spiller mot Tottenham på White Hart Lane i Europa League torsdag kjempet som løver hjemme på Alfheim. Inn med Steinar Nilsen som trener, i samarbeid med hovedtrener Agnar Christensen, var åpenbart rett medisin.

Tromsø hadde helt klart bestemt seg for å gå offensivt til verks. De etablerte seg på Rosenborgs banehalvdel - og hadde to gode sjanser hvor Daniel Örlund ble satt på skikkelig prøve - før de fortjent tok ledelsen.

Lært av Rushfeldt

AVGJORDE: Tromsøs Magnus Andersen. Foto: NTB Scanpix

Ruben Kristiansen serverte et hardt innlegg fra venstre. Ballen gikk gjennom RBK-forsvaret før den havnet på venstrefoten til Magnus Andersen. Han banket ballen direkte inn nede til høyre for Örlund.

- Jeg rakk ikke å tenke. Jeg bare dro til. Sigurd Rushfeldt har lært meg at treffer du på første touch, så scorer du masse mål, og han har helt rett i det, sier Magnus Andersen.

Kampen var 24 minutter gammel. Tromsø hadde taket. RBK hadde ingenting. Ikke før Nicki Bille Nielsen headet innlegget fra Pål Ándre Helland like over tverrliggeren med fire minutter igjen til pause.

Ondrasek misset gigantsjanse

RBK vant duellene på midtbanen og Mikkel Diskerud var i slag. Men det ble få sjanser ut av det. Nærmest var Nielsen med en heading som Marcus Sahlman slo til corner. Tromsø var faktisk nærmere 2-0 enn RBK utligning.

At innbytter Zdenek Ondrasek - fjorårets toppscoer i eliteserien (sammen med Peter Kovacs) - ikke fikk ballen i mål da han kom rett fra benken var helt utrolig. Fra tre meters hold blåste han ballen over.

Resultatet kommer som bestilt for Ronny Deila og Strømsgodset. De vant enkelt over Odd i dag etter en omdiskutert dommeravgjørelse.

Les også

 1. Loe krever at Rosenborg blir dømt

  Tidligere Stabæk-leder Erik Loe krever at Rosenborg blir dømt i fotballforbundets påtalenemnd, men trønderne mener de…
 2. Nielsen mener praktscoringen kan avgjøre eliteserien

  TRONDHEIM (VG) (Rosenborg-Aalesund 2-1) Han ble vraket fra start, men da det gjaldt som mest - og to poeng så ut til…
 3. Vanvittig snuoperasjon reddet serieledelsen for RBK

  SANDNES (VG Nett) (Sandnes Ulf - Rosenborg 2-3) Brassescoring, årets redning, keepertabbe og en frispark-perle fra Pål…

Mer om

 1. Rosenborg BK
 2. Tromsø IL

Flere artikler

 1. Her glipper Tromsø-seieren tre minutter før slutt

 2. Storebror Riise hyller lillebror etter overtidsdrama

 3. Godset-Ingebretsen vil ha langtidskontrakt

 4. Matchvinner Heieren Hansen: – Måtte prøve noe nytt

 5. Ny Tromsø-tabbe reddet Odd-poeng

Fra andre aviser

 1. Rosenborg slått av Tromsø

  Aftenposten
 2. Sheriffs utligning koster Tromsø 800.000 kroner

  Aftenposten
 3. «Kobra»: - Ekstra godt å score som kaptein

  Aftenposten
 4. Åsen takker scoringslegende etter målsuksessen

  Aftenposten
 5. Nilsen fikk drømmestart ødelagt

  Fædrelandsvennen
 6. Steinar Nilsen: - Jeg opplever en tung sorg for tiden

  Aftenposten

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder