Jonevret: – Ikke vår feil at de ikke scorer mål

Men Viking-treneren innrømmer at Viking var litt heldig som vant 4-0

Berisha: – Sjansen for at jeg blir i Viking er større nå

ÅLESUND (VG) (Aalesund–Viking 0-4) Viking i storform utnyttet et AaFK-lag som bommet på sjanse etter sjanse.

Martin Brøste
ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Aalesund skapte flere store muligheter hjemme på Color Line stadion, men gang på gang skuslet de vekk mulighetene som kom.

Det virket som hjemmelaget kunne holde på helt til sommerferien uten å få ballen i mål.

– Vi var absolutt heldig. Men samtidig er det ikke vår feil at de ikke scorer mål. Vi var effektive og hadde en god keeper, sier Viking-trener Kjell Jonevret til VG etter 4-0-seieren.

Viking var på sin side mer effektive, og banket inn hele fire scoringer på kunstgresset i Ålesund. Veton Berisha sto for to av dem, og var en pest og en plage for AaFK-forsvaret utover annenomgangen. Da ble hjemmelaget regelrett kontret i senk.

– Men der er vi bra. Vi kan spille på flere strenger nå. Sånn som i dag når vi ligger lavere og kontrer, sier Jonevret.

VGLIVE:Slik var kampen

Berisha herjet

– Som spiss er det alltid kjekt å score mål, sier Veton Berisha til VG etter den strålende kampen.

Han er oppe i fem ligamål. To av dem kom i kveld. Etter kampen takket han samtlige Viking-supportere, som hadde tatt turen til Sunnmøre. Han ville imidlertid ikke være med på at Viking var heldig som vant så stort.

– Det er jo bare at de er ineffektive. Vi kunne kanskje puttet ett eller to til. De har mange brukbare muligheter de bommer på, men det er bare dårlig av dem, sier Berisha.

Åpner for å bli

Han har kontrakt som går ut til sommeren, og har ennå ikke bestemt seg for hva han vil gjøre da. Men han er i alle fall mer åpen for å fortsette i Viking nå enn han var tidligere.

– Det fungerer bra om dagen og jeg trives i Viking. Sjansen for at jeg blir i Viking er større nå enn den var før sesongen, innrømmer Berisha.

– Men vi får se. Jeg har ikke helt kontroll på situasjonen. Det er det agenten min som har. Om det kommer et riktig tilbud hvor jeg kan utvikle meg videre, så er jo det interessant, fortsetter han.

Sjansesløseri

Aalesund gikk rett i strupen på Viking, og hadde skapt tre store målsjanser før det var spilt ti minutter. Men de fikk merkelig nok aldri mål. Uansett hva de prøvde på.

Etter et innlegg halvannet minutt ut i kampen dalte ballen ned 13–14 meter fra mål, og Michael Barrantes skjøt på halvspretten. Skuddet gikk like utenfor.

Like etter dro Henrik Bjørdal seg inn fra venstrekanten, men også hans skudd gikk på feil side av stolpen.

Etter ni minutter var det Mostafa Abdellaoue som var farlig frempå, men heller ikke han fikk ballen i mål.

– Jeg syns vi spiller utrolig bra i første omgang. Selv om vi taper 4-0 så er det ikke en «4-0-kamp». Vi var bedre enn det, sier "Mos", som brente noen av mulighetene hjemmelaget fikk.

Stort sett alt foregikk på Vikings halvdel, og sirissene hadde mer enn nok med å forsvare seg. Utover i omgangen kom bortelaget likevel mer med i kampen. Nærmest var Samuel Adegbenro som skrudde ballen like utenfor krysset.

Og like før pause var det faktisk Viking som skulle ta ledelsen. Suleiman Abdullahi fikk ballen noen meter utenfor 16-meteren og banket til. Markkryperen snek seg i mål, men ballen så ut til å være mulig å redde for Andreas Lie, som hadde fått sjansen i AaFK-buret i Sten Grytebusts skadefravær.

Flere bom

AaFK startet den andre omgangen som de startet den første. «Mos» var farlig frempå, og et innlegg fra Akeem Latifu strøk forbi tåspissen til flere med oransje trøye.

Og hjemmelaget fortsatte sjansebonanzaen. Med lekre kombinasjoner spilte de seg inn i feltet, og Leke James la ballen inn mot «Mos». Dessverre for sunnmøringene gikk ballen nok en gang utenfor, og det var nesten utrolig at Aalesund ikke hadde fått ballen i mål.

Berisha x2

Tyve minutter før slutt smalt det nemlig igjen bak Andreas Lie. Adegbenro kranglet ballen med seg på venstrekanten og la ballen perfekt inn foran mål. Der fikk Veton Berisha en enkel jobb med å bredside inn 2–0.

DOBBEL: Veton Berisha feirer ett av sine to mål. Foto:Svein Ove Ekornesvåg,NTB scanpix

Og to minutter senere ga Tero Mäntyla vekk ballen til Berisha–som bakerste mann. Det var ikke særlig lurt, for Berisha gjorde alt perfekt og satte ballen enkelt forbi Lie i AaFK-buret.

Fem minutter før slutt kontret Viking inn nok en scoring. Denne gangen var det Jon Dadi Bödvarsson som satte ballen i mål, selv om han trengte to muligheter alene med Andreas Lie.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder