Matchvinner Ajer punkterte med krampe

(Haugesund - Start 0-2) Stortalentet Kristoffer Ajer (17) scoret begge målene da Start tok sesongens første borteseier.

  • Wegard Bakkehaug

Artikkelen er over fem år gammel

To nettkjenninger etter pause fra 17-åringen senket et Haugesund-lag som for en snau uke siden lekte seg til 4-0-seier over Strømsgodset.

Ajers scoringer ble avgjørende for at Mons Ivar Mjeldes gutter tok sin første seier på Haugesund stadion siden sommeren 2004. Fem minutter etter pause pirket han inn ledermålet fra kort hold, og fem minutter før slutt vant han tenåringsduellen med Per Kristian Bråtveit og punkterte.

VG LIVE:Vi fulgte kampen minutt for minutt her!

– Jeg trodde selv det første målet var offside, men da linjemannen ikke vinket var det utrolig deilig. Jeg har lært at man skal sette ballen i mål uansett. Før 2-0-målet fikk jeg krampe og slet jeg med å komme helt frem, sier Ajer til CMore.

Stolt Mjelde

Start-trener Mons Ivar Mjelde forteller at han merket på Ajer i garderoben og under oppvarmingen at dette kunne bli 17-åringens store dag.

– Jeg er fantastisk stolt av guttene. Dette er en kjempoppreisning. Vi har slåss med de midlene vi har og vinner 2-0 i Haugesund. De er et robust lag som nok slår oss på ren kraft, men guttene var kloke og spilte oss inn i kampen etter at vi ikke hang helt med i starten, sier Mjelde som måtte klare seg uten blant annet suspenderte Espen Hoff.

– Nå får de gamle guttene skjerpe seg litt. De må våkne nå, slutte å få karantene og slike ting, sier Start-treneren og ler.

Før kampen annonserte Mjelde at laget hans skulle ut og styre matchen, men det var likevel vertene og friske Simon Diedhiou som åpnet best. Haugesund burde ledet halvveis, men Søren Christensen misset da han kom alene med Håkon Opdal like før pause.

Skjerve: – «Drittsjanser»

Etter pause nikket Matthias Vilhjalmsson ned til Ajer som pirket inn ledermålet fra kort hold mens Haugesund ropte på offside. Diedhiou kunne utliknet to minutter senere, men formspiller Opdal reddet. Reddet gjorde også unge Bråtveit i andre enden av banen da Rolf Daniel Vikstøls gode frispark suste mot hjørnet.

Fem minutter før slutt slo Solomon Owello en fin stikker til Ajer som var sikker alene med keeper.

– Vi kom godt ut av blokkene og var bra de første 20 minuttene. Jeg syns det var «tålig» bra hele veien, men vi var ineffektive hele veien, mener Haugesund-trener Jostein Grindhaug.

– Vi var ræva i begge boksene. Vi kunne scoret fire-mål mål i dag, men rotet det til på to «drittsjanser», sier Haugesunds Vegard Skjerve.

https://twitter.com/jespermathisen/statuses/604670384160546816

Mer om

  1. FK Haugesund
  2. IK Start

Flere artikler

  1. Rosenborg snudde til seier etter sjokkstart

  2. Larsen reddet AaFK-poeng: - Han har en energi ingen andre har

  3. Sjekk disse gavepakkene

  4. Keeper-Kerr forærte Sandefjord seieren: – Flaks

  5. Takket Aabrekk for seieren over Vålerenga

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder