Gjør som Berget – ta en EM-skjeggfie!

Han holdt Norges EM-drøm i live med målet mot Kroatia. Nå kan du pynte deg med skjegget til Jo Inge Berget (25) før de avgjørende kampene mot Malta og Italia.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

VG-SPESIAL: Ta en selfie, og legg Bergets vikingskjegg på ansiktet ditt

Før Berget og de andre landslagsspillerne løper ut på Ullevaal-matten lørdag klokken 18.00, har du muligheten til å laste opp en selfie av deg selv og få en «skjeggfie» tilbake her på vg.no.

Før var det vikinghjelmen som var på symbolet på norske landslagssupportere. Nå kan du være med å gjøre Jo Inge Bergets vikingskjegg til en del av det!

FORREN SKJEGGVEKST: Jo Inge Berget gratuleres av stopper Vegard Forren etter 2-0-målet mot Kroatia. Forren ble matchvinner noen dager tidligere mot Bulgaria. Keeper Rune Almenning Jarstein i bakgrunnen. Foto: Bjørn S. Delebekk , VG

Bruk gjerne hashtagen #skjeggfie på Instagram, Twitter og Facebook for å vise frem din «skjeggstreme forvandling».

Tett i toppen

Norge har to kamper igjen av EM-kvalifiseringen: hjemme mot Malta og mot gruppeleder Italia borte 13. oktober. Norge er nummer to i gruppen med 16 poeng. Italia har 18. Bak følger Kroatia med 14.

Bergets mål – pluss skuddet som gikk via Vedran Ćorluka og i mål – i seieren over Kroatia 6. september, har gitt Norge et godt utgangspunkt til å ta seg til et mesterskap for første gang siden EM i 2000.

FAKSIMILE: VG-sportens cover 7. september. Foto: ,

Bergets fyldige underfjesmanke fikk stor oppmerksomhet på sosiale medier og i de tradisjonelle nyhetsmediene etter oppvisningen. VG belønnet ham med 9 på VG-børsen og ansiktet hans prydet forsiden av VG-sportens papiravis dagen etter.

Med barsk og bram

Les også: Sjekk hvilken nordmann som advarer Berget mot skjeggpress

– Jeg var en litt annen type i mine yngre dager. Det var litt lengre lokker og en litt mer feminin stil, kanskje. Så fant jeg ut at det gikk an å være litt barsk også, sa Berget til VG etter kvalikkampen mot Bulgaria (1-0 Norge).

– Gjør det deg til en bedre spiller?

– Man får litt lyst til å gå i krigen, da.

VG-SPESIAL: Ta en selfie, legg Bergets vikingskjegg på ansiktet ditt

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder