SCORET IGJEN: Her setter Håvard Nielsen inn 1-0 for Vålerenga mot Tromsø på Ullevaal. Foto: Scanpix

Andresen: - Vi kan absolutt være med i toppen

ULLEVAAL (VG Nett) (VIF - TIL 2-0) Tromsø kunne ta tilbake tabelledelsen med seier på Ullevaal, men en 17-åring og en publikumsyndling fra Serbia sørget for at Vålerenga tok sårt trengte poeng.

ARTIKKELEN ER OVER ÅTTE ÅR GAMMEL

Det var henholdsvis 17-årige Håvard Nielsen og Bojan Zajic som fant nettmaskene for Vålerenga.

- Vi kan absolutt være med i toppen fremover, men det avhenger av blant annet skader, sier Vålerengas Martin Andresen til VG Nett.

Men det var Tromsø som var nærmest mål innledniingsvis.

Stang ut for «Mos»

Mostafa Abdellaoue er på utlån fra nettopp Vålerenga til motstander Tromsø, og etter etter et snaut kvarter var «Mos» svært nære ved å sende gjestene i ledelsen foran VIF-Klanen. Hischfeld var på avslutningen til leiesoldaten, og ballen gikk via stolpen og ut.

- Det hadde vært fælt å se ham score foran Klanen, kommenterer Martin Andresen til VG Nett.

VG Live: Les fyldig kampreferat her.

VIF første store sjanse kom etter drøyt 20 minutter. Lynhurtige Luton Shelton ble spilt alene gjennom av Mohammed Fellah og rakk så vidt å sette en fot på ballen, før han støtte sammen med TIL-keeper Marcus Sahlman. Ballen spratt like utenfor, mens de to begge ble liggende nede.

Noen minutter senere måtte keeper Sahlmann forlate banen med skade, mens Shelton ble tatt av, trolig med lyskeproblemer, i det 38. minutt.

Kom inn og scoret på fire minutter

Spilleren som kom inn for jamaicanske Shelton, var unggutten Håvard Nielsen (17). Nettopp det navnet ble ført inn i målprotokollen kun fire minutter senere.

Freddy dos Santos kastet ballen inn i gjestenes 16-meter. TIL-stopper Fredrik Björck feilberegnet da han skulle klarere og ballen havnet i beina på Nielsen - som fikk en enkel oppgave med å sende Oslo-laget i ledelsen fra kloss hold.

- Det var ikke noe pent mål, men det var mål, og det er det som telller. Det var et viktig mål for oss, og en viktig seier. Det føles godt, sier Nielsen til Max etter kampen.

Målet var unge Nielsens andre i eliteserien. Hans første kom i den første serierunden, da VIF vant 2-0 mot Viking i Stavanger.

- Når vi kommer under med 1-0, så må vi opp og angripe. Da åpner det seg, og Vålerenga får 2-0. Men dette var uansett en absolutt godkjent bortekamp, sier TIL-sjef Per-Mathias Høgmo til VG Nett.

Dobbelsjanse for Ogude

Med 1-0 friskt i minne, gikk VIF rett i strupen på Tromsø etter hvilen.

Fegor Ogude fikk løsnet skudd innenfor Tromsøs 16-meter og keeper-innbytter Malmkvist måtte gi retur. Ogude fulgte opp, men banket ballen utenfor fra kort hold.

Kontret inn 2-0

Deretter forløp en lang periode uten store sjanser, før Vålerenga kontret inn 2-0 omtrent ti minutter før slutt.

Fellah spilte Bojan Zajic perfekt alene gjennom. Serberen var iskald alene med TIL-keeperen og doblet VIFs ledelse.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder