PÅ VEI UT? Jørgen Skjelvik har bare noen måneder igjen av kontrakten med Rosenborg og står fritt til å forhandle med andre klubber. De siste ukene har han vært opptatt med landslaget.
PÅ VEI UT? Jørgen Skjelvik har bare noen måneder igjen av kontrakten med Rosenborg og står fritt til å forhandle med andre klubber. De siste ukene har han vært opptatt med landslaget. Foto: Jostein Magnussen VG

Snart kan landslagsstopper Skjelvik gå gratis fra Rosenborg

Publisert:

Del saken på:

Lenken er kopiert
FOTBALL

SANDVIKA (VG) I sommer sa Rosenborg nei til et bud som lå rundt fem millioner kroner for Jørgen Skjelvik. Om snaut tre måneder kan 26-åringen gå gratis fra klubben.

Midtstopperen, som er i Lars Lagerbäcks tropp til søndagens VM-kvalik mot Nord-Irland, står allerede nå fritt til å forhandle med hvem som helst. Og når lappen med 31. desember 2017 er fjernet fra avrivningskalenderen kan Jørgen Skjelvik gå til en ny klubb helt gratis.

Det gir han svært gode kort på hånden dersom han velger en ny klubb med både større sign on fee og høyere lønn i sikte - om han velger å flytte på seg.

Les også: Lagerbäck: - Jeg tror Nord-Irland kan være nervøse

Han var klar til å dra i juli. Da var kypriotiske Apoel Nicosia ifølge Adresseavisen villig til å betale fem millioner kroner for Jørgen Skjelvik. Rosenborg sa nei.

Ville dra

– Jeg hadde lyst til å dra. Det var et tilbud som jeg følte var bra på alle måter, både nivå og lønn, bosted. Det hadde de meste. I ettertid kom de seg også inn i Champions League, så nivået på laget er veldig, veldig bra. Men det ville seg ikke, Rosenborg sa nei og da forholder jeg meg til det. Vi kom oss jo til Europa med Rosenborg også, så det var ikke noe totalt bomskudd å bli, sier Jørgen Skjelvik.

– Ingen nedtur å bli

Der og da var han skuffet over at det ble nei og ikke ja.

– Når det kommer et tilbud som er bra så har man lyst til å prøve seg i utlandet, men det var ikke noen nedtur å bli i Rosenborg, absolutt ikke.

Den omskolerte stopperen som opp gjennom sin karriere har spilt i alle posisjoner bortsett fra keeper, høyre back og sentral midtbane, har ikke noen avtale med Rosenborg om nye beilere skulle være villig til å betale noe for en spiller som snart kan hentes gratis.

– Jeg har en dialog med Rosenborg om hva som skal skje videre og det er det agenter som tar seg av. Så kan jeg konsentrere meg om fotballen.

– Men burde ikke Rosenborg få noen penger for deg?
– Det har jeg ikke tenkt noe på. Agentene tar den dialogen med Rosenborg og eventuelt andre klubber, sier Jørgen Skjelvik.

PS! 26-åringen debuterte for A-landslaget i 2013, men har bare seks landskamper.

Denne artikkelen handler om