KAN FÅ GLADNYHET: Viking-spillerne får tirsdag vite om stillingsprosenten deres på 25 prosent økes eller ikke som følge av de nye treningsreglene. Foto: Fredrik Solstad / VG

Viking går for helomvending – FKH snur ikke

FK Haugesund var den første eliteserieklubben som permitterte spillerstallen. Etter å ha vurdert å gå tilbake på avgjørelsen, har de bestemt at de fortsetter med permitteringer. Fylkesnabo Viking gjør motsatt.

 • Arilas Berg Ould-Saada
 • Øyvind Herrebrøden
 • Joachim Baardsen

Norsk Toppfotball (NTF) fattet mandag kveld et vedtak om at eliteserie- og obosligaklubbene skal følge myndighetenes råd om uteaktivitet. Det innebærer at de kan trene organisert i små grupper på opp til fem personer så lenge alle holder én meters avstand.

I forrige uke permitterte Viking alle spillerne sine 75 prosent. Etter å ha brukt tirsdagen til å vurdere situasjonen som følge av de nye retningslinjene for trening, melder daglig leder Eirik W. Henningsen til VG at de trekker tilbake permitteringene.

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay

– Vi er glade for å komme i gang igjen, sier Henningsen, som opplyser at spillerne etter denne uken tar ferie frem til tirsdagen etter påske.

– Hvordan er det mulig for Viking at dere såpass raskt kan skru stillingsprosenten til spillerne tilbake til hundre? Det blir ingen inntektsstrøm av at spillerne kan trene igjen?

– Vi er opptatt av at permitteringsgraden skal speile det spillerne faktisk kan gjøre av jobben sin. Og med de nye retningslinjene for organisert eller uorganisert trening, har vi måttet vurdere permitteringsgraden etter blant annet å ha sett på økonomi. Og basert på alle forhold, ikke bare de økonomiske, var det for oss hensiktsmessig å trekke permitteringene tilbake, begrunner Vikings daglige leder.

– Hvordan synes du Viking-spillerne har respondert på permitteringen og nå avviklingen av den?

– Jeg opplever at de hadde forståelse for permitteringene. De understreket at de var fornøyde med kommunikasjonen, dialogen og begrunnelsen. Men det er spesielt både å gi og motta permitteringsvarsel. Så får jeg sitere kapteinen vår, Viljar Vevatne: Fotball er et lagspill, så nå gleder de seg til å gjøre aktiviteter med medspillerne sine, sier Eirik W. Henningsen.

Daglig leder John Harald Log i FK Haugesund sa tirsdag formiddag at de vurderte om dette ville føre til at de gikk tilbake på permitteringene. Nå opplyser han at FKH har bestemt seg.

les også

NISO advarer eliteserieklubbene etter nye treningsråd

– Ingen helomvending, skriver Log i en SMS til VG.

– Vi forholder oss til Folkehelseinstituttet og lokale helsemyndigheter angående trening, som NTF henviser til. Våre spillere og trenere er permittert, og vil være det inntil videre. Nye vurderinger vil tas underveis når ny informasjon foreligger, fortsetter han.

Alle unntatt fem FKH-spillere er permittert.

Odd har permittert spillerne sine i 45 prosent. Slik blir det også fremover, bekrefter daglig leder Einar Håndlykken.

– Stillingsprosenten vår er tilpasset at det går an å trene. Når du er 55 prosent i jobb, så har man jo noen timer til å trene. Det er et begrenset treningsopplegg som kommer til å bli satt i gang fra vår side, sier han til VG.

– Ville det vært annerledes om spillerne var permittert 100 prosent?

– Det ville åpenbart vært annerledes. Vi måtte forholdt oss annerledes til trening hvis vi hadde permittert spillerne helt, sier Håndlykken.

Fra og med onsdag 1. april blir det organiserte treninger på Skagerak Arena i «små grupper på fem og fem».

– Det blir veldig regulert med enkle øvelser, sier Håndlykken.

Få tips til hjemmetrening her:

Rosenborg-spillerne skal tilbake på treningsfeltet onsdag. Det samme gjelder Brann. Sarpsborg-spillerne er i ferie frem til og med andre påskedag. Ingen av disse klubbene har permittert spillere.

I Sandefjord er samtlige spillere permittert. Kaptein Lars Grorud sier til VG at de foreløpig ikke har fått svar fra klubben om hva som skjer med stillingsprosenten deres nå som det er lov å trene organisert i små grupper.

– Det er et spørsmål i seg selv om vi skal gå sammen i organisert trening mens vi er permittert. Det er vel ikke helt lov siden vi går på dagpenger, sier Sandefjord-veteranen.

– Det er en kinkig situasjon hvis vi fortsatt er permittert når det er lov å trene. Da synes jeg det kan være utfordrende. Men alle har en interesse av å komme i gang med trening så fort som mulig, så jeg håper at vi finner en løsning på det, sier Grorud og påpeker at «det viktigste er å forhindre smitte».

Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde76101971219
2Bodø/Glimt66002461818
3Rosenborg7322116511
4Kristiansund6240159610
5Brann6312910-110
 • Champions League-kvalifisering
 • Europaliga-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Mer om

 1. Eliteserien
 2. FK Haugesund
 3. Odds BK

Flere artikler

 1. Interne meldinger skaper bråk i Haugesund: – Bitter stemning

 2. Eliteserie-spillerne må vente til neste uke tross Raja-ja

 3. Hevder spillere er forbannet: – På grensen til trygdesvindel

 4. VIF letter på permitteringene – tilbake i trening onsdag

 5. Strømsgodset permitterer hele stallen – Sarpsborg vil ikke gjøre som FKH

Fra andre aviser

 1. Viking ferdige med nye møter: Spillerne blir ikke permittert

  Aftenposten
 2. Derfor får Viking-spillerne beholde 25 prosent stilling

  Aftenposten
 3. Viking trekker permitteringene tilbake: - Veldig gledelig

  Aftenposten
 4. Kristiansund-spillernes permitteringsgrad halveres

  Aftenposten
 5. Viking permitterer spillere og trenere fra torsdag

  Aftenposten
 6. Viking ferdige med nye møter: Spillerne blir ikke permittert

  Bergens Tidende

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder